ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

37 İşletmeye Yasal İşlem Başlatıldı

             BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, ilçede halen aktif durumda bulunan 51 gıda üretim ve 650 satış ve toplu..

37 İşletmeye Yasal İşlem Başlatıldı

 

           BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, ilçede halen aktif durumda bulunan 51 gıda üretim ve 650 satış ve toplu tüketim işletmesi ile 25 kayıtlı yem işletmesi olduğunu belirtti. 2012 yılında kontrol görevlileri tarafından 864 gıda üretim, satış ve toplu tüketim noktasının denetlendiğini belirten Karşıyaka, “70 yem işletmesi de bu kontrollerde denetlenmiş, 26’sına çeşitli olumsuzluklardan dolayı yasal işlem uygulanmış, numunesi alınan 74 gıda maddesinin laboratuar analizleri gerçekleştirilmiş, analiz sonucu olumsuz çıkan 11 işletme hakkında da yasal işlem başlatılmıştır” dedi.
            Gıda ve yem sektörüne yönelik denetimlerin 2013 yılında da aralıksız olarak sürdüğünü kaydeden Karşıyaka, şu bilgileri verdi: “Bu işletmelerden gıda sektörüne ait 200’ü, yem sektörüne ait ise 25’i olmak üzere, toplam 225 işletmenin 2013 yılının ilk 3 aylık, Mart ayı sonu itibariyle denetimleri tamamlanmıştır. Bu arada, 31 Aralık 2013 tarihine kadar tüm işletmelerin kayıt ve onay işlemlerini tamamlaması gerekmekte olduğundan, yapılacak denetimlerde kayıt ve onay işletmelerini yıl sonuna kadar tamamlamadığı tespit edilen işletmeler hakkında yasal işlem başlatılacaktır” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL