ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Açılan kurslar ilgi görüyor

  Geçtiğimiz yıl kurs rekoru kıran Halk Eğitim Merkezi bu yıl da aynı sayının daha da üzerine çıkmayı hedefliyor. Kursların sayısının ve çeşidini artacağını bildiren Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü..

Açılan kurslar ilgi görüyor

 

Geçtiğimiz yıl kurs rekoru kıran Halk Eğitim Merkezi bu yıl da aynı sayının daha da üzerine çıkmayı hedefliyor. Kursların sayısının ve çeşidini artacağını bildiren Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz açılacak kurslar hakkında da bilgi verdi. Daha çok istihdama yönelik kurslar açtıklarını belirten Gündüz, talepler doğrultusunda da kültür, sanat ve el işlerine yönelik kursları da açtıklarını belirtti, Ahmet Gündüz sözlerine şu şekilde devam etti; “Gençlerimizi istihdama yönelik bütün kursları açmayı arzuluyoruz. Kurslarımızın açılması için de arz ve talep durumunu göz önünde bulunduruyoruz. Halkımız hangi konuda ihtiyaçları varsa bize müracaat ettiklerinde, biz gerekli zemini, mekanı hazırlıyoruz, hocalarını buluyoruz ve o kursu açarak vatandaşımızı belgelendiriyoruz.”dedi.

            Geçtiğimiz yılı da değerlendiren Gündüz çok verimli bir yıl geçirdiklerinini bunun da rakamlara yansıdığını belirtti. Gündüz; “2011- 2012 Eğitim-Öğretim yılında 96 çeşit kursta 306 adet kurs vererek toplam 5815 kişiye HEM olarak hizmet verdik. Bunların içerisinde bazı kurslarımız var ki Ana-Kız Okuldayız çerçevesinde 70 kadar kurs açtık. Biraz daha öğrenciye yönelik de SBS ve Bursluluk sınavlarına hazırlık olarak da kurslarımız var.200 tane kursumuz ise büyüklere mesleğe yönelik kurslardı. Yine yaz tatili esnasında ise 7 çeşit yaz kursu açtık. Bilgisayar, on parmak klavye, ebru, İngilizce, satranç ve Osmanlıca bunlardan bazılarıdır.”dedi.

            Bu yıl ise kursların sayı ve miktar olarak daha artacağını anlatan Halk Eğitim Müdürü, talepler doğrultusunda da vatandaşlara her türlü kursu açabilecek kapasitede ve donanımda olduklarını aktardı. Ahmet Gündüz sözlerini şu şekilde sürdürdü; “2012- 2013 Eğitim- Öğretim yılındaki kurslarımıza ise 3 Eylül itibari ile başladık. Şu anda bilgisayar ve Osmanlıca kurslarımız devam ediyor. Yeni dönemde geleneksel el sanatları ve ev tekstili, tekstil sektöründe çalışmak isteyen vatandaşlara yönelik makine kullanım kursu, ebru, çini, ahşap boyama, takı tasarım, mis sabun, ayrıca muhasebe, satış elemanlığı, emlak danışmanlığı, kalorifer ateşçiliği, iş makineleri kullanımı, yabancı diller ve ayrıyeten de iş adamlarına yönelik Çince kursu da açmak istiyoruz. Hanımlara yönelik ise evde çocuk bakımı, yaşlı ve hasta bakımı, refakatçilik kursları da açacağız. Kurum ve kuruluşlarımıza yönelik ise diksiyon kurslarımızı açmak istiyoruz. Gençlerimize yönelik spor kursları, müzik kursları, halk oyunları kursları da açmak istiyoruz. Halkımıza yönelik ise Bahçecilik, arı yetiştiriciliği, bitki zararlıları ile mücadele, gül yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, kiraz yetiştiriciliği, süt sığırcılığı gibi kurslarımızı açmak istiyoruz. Sınavlara yönelik kursları da HEM bünyesinde vermek istiyoruz. İlköğretim ve ortaokullarda Türk Hava Kurumu ile İşbirliği içerisinde model uçak yapım kursları da vermek istiyoruz. Okuma-yazma kurslarımızda geçen yıl olduğu gibi devam edecek. Dediğimiz gibi halkımızdan çeşitli kurs istekleri geldikçe de elimizden geldiği ölçüde Beyşehir HEM olarak onlara yardımcı olmaya çalışacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL