ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Aday adayları çıkıyor meydana!

  BEYŞEHİR-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Beyşehir İlçe Başkanlığı’nda ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelikleri için aday adaylığı müracaatları resmen başladı. AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu,..

Aday adayları çıkıyor meydana!

 

BEYŞEHİR-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Beyşehir İlçe Başkanlığı’nda ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelikleri için aday adaylığı müracaatları resmen başladı.

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, yaptığı açıklamada, 1 Ekim 2013 Salı günü başlayan müracaatların 1 Kasım 2013 tarihine kadar süreceğini belirterek, bu süreçte aday adaylığı başvurularının il ve ilçe teşkilatlarına yapılabileceğini söyledi.

Gündemin yerel seçimlere doğru kaydığını ifade eden Huğlu, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Bildiğiniz gibi yerel seçimler yaklaşıyor. Gündemin ana maddesi de yerel seçimlere doğru kaymaya başladı. Ama bu konudan önce şu belirtmek istiyorum; Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan demokratikleşme paketi konusunda açıklamalarda bulundu. 11 yılık iktidarımızda hedefimiz insan odaklı hizmetlerdi. 2023 vizyonumuzda da bu hizmetlerimiz başta demokratik hak ve özgürlükler konusu olmak üzere daha da artacak devam edecektir.

Büyükşehir Yasası ile birlikte Beyşehir, Konya’nın merkez ilçelerinden biri oldu. Bu seçimde bu nedenden dolayı bazı değişiklikler olmuştur. Büyükşehir Meclis Üyeliği, köylerin oy kullanması gibi değişiklikler yaşanacaktır. Amacımız hizmet. Bu amaç uğruna Beyşehir’i tekrar alarak hizmet ağını yukarılara taşımak istiyoruz.

Merkez Yürütme Kararı  (MYK) çerçevesinde Başkanlık ve Meclis Üyeliği müracaatları 1 Ekim’de resmen başladı. Müracaatlar 1 Kasım’da sona erecek. Bu süreçte aday adayı olmak isteyenler İlçe ve İl Teşkilatımıza müracaat edebilirler.  Hafta sonu da müracaatları kabul edeceğiz. Kanunda ön görülen şartları taşıyan her vatandaşımız partimizden aday adayı olabilir. Aidat başvurusu bin 500 liradır.  Büyükşehir Meclis Üyeliği için 750 TL, bayan adaylar bu rakamların yarısını, engelliler ise dörtte birini yatırmak suretiyle aday adayı olabileceklerdir. Herkes aday adayı olabilir ama nasip bir kişiye olacaktır. Biz adayımızın etrafında kenetlenip destek olacağız”

Huğlu memur olanların ise YSK’nın belirleyeceği bir tarihten sonra aday adaylık sürecini gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL