ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ağaç Görünümlü Baz İstasyonuna Tepki

            BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde ağaç görünümlü olarak mahalle ortasına dikilen baz istasyonu, vatandaşların tepkisine neden oldu.           Yeni Mahalle’de bir süre önce..

Ağaç Görünümlü Baz İstasyonuna Tepki

 

          BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde ağaç görünümlü olarak mahalle ortasına dikilen baz istasyonu, vatandaşların tepkisine neden oldu.
          Yeni Mahalle’de bir süre önce dikilen ağaç görünümlü baz istasyonunun önünde toplanan bir grup mahalle sakini, baz istasyonunun bulunduğu yerden kaldırılmasını istedi. Grup, baz istasyonunun önünde imza kampanyası başlattı. Mahalle sakinleri adına basın açıklaması yapan Kemal Kiriş, baz istasyonu kurulan alanın belediye tarafından çocuk bahçesi olarak tahsis edildiğini ileri sürerek, “Kira karşılığı diktirilmiş olunan baz istasyonunu mahallemiz istememektedir. Bunun istenmemesinin sebebi ise radyasyon yaymasıdır. Her ne kadar az radyasyon yayıyor denilse de, bizler buna inanmıyoruz. Alınan kararla mahalle sakinlerimiz radyasyona mahkum kalmıştır. Bu baz istasyonunun ana rahmindeki çocuğa bile zararı vardır. Yetkilileri, ‘ben yaptım, oldu’ mantığından vazgeçmeye davet ediyoruz. İmza kampanyası başlattık ve toplanan imzaların bir nüshasını Belediyeye, bir nüshasını Kaymakamlığa, bir nüshasını Valiliğe, bir nüshasını ise TBMM dilekçe komisyonuna göndereceğiz. Alınan bu yanlış karardan dönülmesini bekliyoruz” dedi.
       Mahalle sakinlerinden Nuray Aydın da, baz istasyonunun bulunduğu yerden sökülmesini isteyerek, “Baz istasyonunun zararsız olduğunu söylüyorlar ve evde mikrodalga fırın, ütü, televizyon kullandığımıza dikkat çekiyorlar. Ama ben her dakika ütü, mikrodalga fırın kullanmıyorum. Bu baz istasyonu ise her dakika çalışıyor” diyerek tepkisini dile getirdi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL