ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ağaçlandırma Şöleni

    BEYŞEHİR – 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Beyşehir’e bağlı Üçpınar Köyü İlköğretim Okulu’nda ağaçlandırma şöleni gerçekleştirildi. Şölene, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Jandarma Komutanı..

Ağaçlandırma Şöleni

    BEYŞEHİR – 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Beyşehir’e bağlı Üçpınar Köyü İlköğretim Okulu’nda ağaçlandırma şöleni gerçekleştirildi. Şölene, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Özdemir, Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, Üçpınar Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Özay Ala, kurum amirleri, köylüler katıldı. Okul salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, ormanın önemine ve faydalarına dikkat çekti.
     21 Mart’ın hem ormanın, hem de baharın bayramı olduğunu belirten Arık, bugünün başlıca amacının; ormanların korunması, tesis edilmesi ve faydalarının çeşitli yayın organları aracılığıyla halka duyurulması ve bu yöndeki ilginin artırılması olduğunu anlattı. Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu, orman ve çevre konulu bir oyunu sahneledi. Ormanın faydaları ve Konya bölgesinde gerçekleştirilen orman çalışmaları ile ilgili yapılan slayt gösterili sunumların ardından okul bahçesinde “Okullar hayat olsun” projesi kapsamında 100 adet fidan toprakla buluşturuldu.
       Kaymakam Muzaffer Başıbüyük de, Belediye Başkanı İzzet Taşcı ve Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık ile birlikte bir fidanı okul bahçesinde toprakla buluşturdu. Ağaçlandırma şöleni kapsamında 600 karaçam, sedir, selvi, çınar akça ağaç fidanlarının da Üçpınar Köyü halkına dağıtıldığı bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL