ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Okul bahçeleri zamanla ayrılacak”

  BEYŞEHİR-Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yeni eğitim öğretim yılının Türk eğitim öğretiminde büyük değişikliklerin, köklü reformların yapıldığı bir eğitim öğretim yılı olacağını belirtirken, yeni modele geçişte özelikle mevcut okulların..

“Okul bahçeleri zamanla ayrılacak”

 

BEYŞEHİR-Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yeni eğitim öğretim yılının Türk eğitim öğretiminde büyük değişikliklerin, köklü reformların yapıldığı bir eğitim öğretim yılı olacağını belirtirken, yeni modele geçişte özelikle mevcut okulların fiziki yapısıyla ilgili birtakım değişikliklerin sözkonusu olabileceğini belirtti.

İlkokul ve ortaokul şeklinde bir yapılanmanın devreye girmesinin ardından bununla ilgili bazı fiziksel değişikliklerin de olması gerektiğini belirten Başıbüyük, Beyşehir’de bu fiziksel yapının yüzde yüz gerçekleştirilmesinin söylenemeyeceğini kaydederek, “Ama yoğun olarak çalışma yapıyoruz. Eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde yeni eğitim dönemine başladık. Düşüncemiz; ilkokul ve ortaokul birbirinden ayrı olsun. Çocukların bahçesi, katları ayrı ayrı olsun. Bunları yüzde yüz tamamlayamadık. Ama bunların çalışmasını sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah tamamlayacağız. Şu anda, çocuklarımız sınıflarına gidecek, öğretmenleri gelerek derslerini alacaklar. Bahçelerini şu anda ayırma imkanı olmadı ama zamanla bunlar gerçekleşecek”dedi.

Başıbüyük, Beyşehir’de yeni öğretim modeli için okullarda fiziki bazı planlamalar yaptıklarını, daha önceki okul yerinde bir kısım okullara yakın olan okulun birini ilkokul, diğerini ise ortaokul olarak ayırdıklarını vurguladı. Başıbüyük,  ilçeye bağlı kasabalardaki ilköğretim okullarını ise ilkokul olarak eğitim faaliyetini yürütecek bir yapıya kavuşturduklarını söyledi.

Başıbüyük, yeni eğitim sisteminin Türkiye’ye ve Türk milleti ile gençliğe hayırlar getirmesini dilediğini belirtirken, daha başarılı, daha ufku açık çocukların yetişmesini ümit ettiğini kaydetti, “Ülkemizin kalkınması için, milletimizin tarihte olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da şanlı yerini alabilecek güçlü bir nesil yetiştireceğiz inşallah”diye konuştu.(

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL