ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Akdağ Kalesi, Hüyük’ün sembolü olacak

         HÜYÜK – Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş,  yaptığı açıklamada, 480 metre uzunluğunda, 16 suru bulunan ve bin 480 metreküp taş yapı kullanılarak inşa edilen Akdağ Kalesi’nin..

Akdağ Kalesi, Hüyük’ün sembolü olacak

 

       HÜYÜK – Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş,  yaptığı açıklamada, 480 metre uzunluğunda, 16 suru bulunan ve bin 480 metreküp taş yapı kullanılarak inşa edilen Akdağ Kalesi’nin ilçe merkezini bambaşka bir görüntüye büründürdüğünü belirterek, “Kale duvarlarını Belediyemizin kendi imkanlarıyla bir taşeron firmanın da katkısıyla 17 gün içerisinde tamamladık.İnşallah gelecekte burası ilçemizi sembolize eden bir bölge haline gelecek”dedi.
        Burç, sur ve hisarlarıyla Akdağ  bölgesinin muhteşem bir görüntüye kavuştuğunu dile getiren Akgümüş, Hüyük ilçe merkezine hakim bir noktada bulunan tepenin  aynı zamanda karşısında Beyşehir Gölü ve karlı Anamas dağlarıyla da farklı bir manzara sunduğunu anımsattı.
        Hüyük İlçe Belediyesi’nin Konya’nın 31 ilçe içerisinde turizmde öncelikli yöre belediyesi ilan edilen tek ilçe olduğunu, bunun da  sorumlulukları olduğunu vurgulayan Akgümüş, bölgenin turizm ve kültürüyle ilgili ne yapılması gerekiyorsa bunu da yapmak durumunda olduklarını kaydetti. Akdağ Kalesi ve Kültürpark Projesi’nin de bu amaçla hayata geçirilmesi için kolları sıvadıklarını anlatan Akgümüş, “Kale duvarlarını inşa ettiğimiz Akdağ bölgesinde bir de kültürpark yapıyoruz. Bunun içerisinde Mevlana, Nasrettin Hoca, Yunus Emre gibi yetiştirmiş olduğumuz birçok Türk düşünür ve alim için burada yerler, köşeler hazırlayacağız. Onları maketler halinde gösterirken,söyleyiş ve deyişlerini de ziyaretçilere buradaki alanlarda sunacağız. Burada eğlence merkezleri, havuzlar, parklar, yürüyüş parkurları, ışıklandırmalar, restoran, otopark, trafik eğitim alanı gibi birçok sosyal tesis de yer alacak.2013 yılının Mayıs ayında bu bölgeyi hizmete açmayı planlıyoruz. “

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL