ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Akkanat’lar Yine Rekortmen

BEYŞEHİR-Beyşehir Vergi Dairesi mükelleflerinden  işadamı ve eğitimci hemşehrimiz Ali Akkanat, bu yıl da hem Beyşehir, hem de Konya’nın gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk sırada yer almayı başardı. Akkanat’ın kardeşi işadamı..

Akkanat’lar Yine Rekortmen

BEYŞEHİR-Beyşehir Vergi Dairesi mükelleflerinden  işadamı ve eğitimci hemşehrimiz Ali Akkanat, bu yıl da hem Beyşehir, hem de Konya’nın gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk sırada yer almayı başardı. Akkanat’ın kardeşi işadamı Kamil Akkanat da sıralamada ikinci sırada yer buldu.
        Beyşehir Vergi Dairesi mükelleflerinden Ali Akkanat’ın beyan edilen vergiye tabi gelir matrahı 5 milyon 843 bin lira olarak açıklanırken, 1 milyon 908 bin liralık vergi ödeyeceği belirtildi. Beyşehir Vergi Dairesi mükelleflerinden Kamil Akkanat da, 1 milyon 715 bin liralık beyan edilen vergiye tabi gelir matrahından, hesap edilerek tahakkuk ettirilen 590 bin lira vergi ödemesinde bulunacak.
        Bu arada,2014 yılı Konya’nın vergi rekortmenleri listesinde 10’uncu sıraya bir Beyşehirli isim daha yerleşti. Beyşehir’de av tüfeği imalatı sektöründe faaliyet gösteren sanayici işadamı Mustafa Uslu, listede 10’uncu sırada yer buldu. Askeri amaçlı olmayan ateşli silahlar vb. aletlerin ve bunların parçalarının imalatını yapan Uslu, 1 milyon 181 bin liralık vergiye tabi gelir matrahına karşılık, hesaplanarak tahakkuk ettirilen 406 bin liralık vergi ödemesi yapacak.
         Konya’nın 2014 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi beyanlarına ilişkin sonuçlara göre, 2015 yılının Mart ayında 51 bin 656 gelir vergisi mükellefi tarafından yıllık gelir vergisi beyannamesinin verildiği açıklandı.  Aynı dönemde 26 bin 386 mükellef tarafından gayrimenkul sermaye iradına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi verildi.
          B
eyannamelerden yıllık gelir vergisi beyannamesi ile 615 milyon 611 bin 811 TL matrah beyan edildi ve bu tutar üzerinden 143 milyon 048 bin 125 TL gelir vergisi tahakkuk ettirildi. Aynı dönemde verilen gayrimenkul sermaye iradına ilişkin gelir vergisi beyannamelerinde ise 191 milyon 338 bin 942 TL matrah ve bu tutar üzerinden de 42 milyon 284 bin 217 TL gelir vergisi tahakkuk ettirildi.
        Konya’da 2014 yılı vergilendirme dönemi gelir vergisi rekortmenlerinden ilk 10 mükellef şöyle.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL