ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yerli Karpuz Tezgahta

  Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Karadiken Köyü çevresinde yetiştirilen ürünün hasadı başlarken, çiftçi karpuzu ekili alanların hemen yanında kurduğu tezgahlarda da satışını yapıyor. Karadiken Köyü’nde karpuz yetiştiriciliği yapan Nurullah Karabacak,..

Yerli Karpuz Tezgahta

 

Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Karadiken Köyü çevresinde yetiştirilen ürünün hasadı başlarken, çiftçi karpuzu ekili alanların hemen yanında kurduğu tezgahlarda da satışını yapıyor.

Karadiken Köyü’nde karpuz yetiştiriciliği yapan Nurullah Karabacak, hububattan iyi para kazanamamaları nedeniyle son dönemde çiftçi olarak karpuz ekimine yöneldiklerini belirterek, “Karpuz bölgemizde buğdaya alternatif oldu. Her yıl ürünü ekiyoruz. Ama, bu yıl olumsuz hava şartlarından dolayı beklediğimiz verimi alamadık.”dedi.

Tarlalarda 30-40 Kuruş’tan sattıkları ürünün tezgahlarda daha yüksek fiyatlara alıcı bulduğunu belirten Karabacak, şöyle devam etti:

“Karpuz son yıllarda bizim gibi çiftçiler için umut kaynağı oldu. Bölgemizde yetiştirilen karpuzlar renk bakımından çok kırmızı olmaz ama aroması çok güzel, tatlı ve bol sulu olur. Özellikle yerli ürün karpuz bu günlerde vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği ürün oluyor.”

Bu arada, Beyşehir-Antalya Karayolu üzerinde karpuz tarlası yanında kurulan tezgahtan karpuz satın alan Ali Deniz, “Antalya’da oturuyoruz ama Beyşehir’de yazlık sitemiz var. Geldiğimizde hep buradan ürünü yetiştiği yerdeki tezgahından satın almaya çalışıyoruz.Burada yetişen ürünlerin tadı başka oluyor.”diye konuştu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL