ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Akyürek’le yola devam

BEYŞEHİR-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 10 ilde aday göstereceği belediye başkan adaylarını açıkladı. Konya’da AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Derebucaklı hemşehrimiz Tahir Akyürek olduğu..

Akyürek’le yola devam

BEYŞEHİR-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 10 ilde aday göstereceği belediye başkan adaylarını açıkladı. Konya’da AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Derebucaklı hemşehrimiz Tahir Akyürek olduğu açıklandı.

AK Parti’den 3’üncü kez aday gösterilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilk açıklamasında “2009’daki seçimlerde Türkiye’deki en yüksek desteği Konyalılar bize vermişti. Yine en büyük desteğin verilmesi için gayret gösterilecek”dedi.Akyürek,”Başbakanımıza, teşkilatımıza ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” diyen Akyürek, tıpkı 2009’daki yerel seçimler öncesinde olduğu gibi bu seçim döneminde de adaylığı ilk açıklanan başkanlar arasında yer aldığını belirtti. 

Geçtiğimiz iki dönemde şehre çok büyük hizmetleri kazandırdıklarını belirten Başkan Akyürek, “Konya, Türkiye’nin dikkatle takip ettiği, dünyanın tanıdığı model bir şehridir” dedi.

Akyürek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Konya’ya büyük hizmetler yapıldı, şehrin standardını yükselttik, dünya şehri haline geldik. Toplam 75 alt üst geçidin 63’ü bizim dönemimizde yapıldı. Onlarca önemli ve sembol eser şehre kazandırıldı. Artık yeni bir dönem, yeni bir vizyon, yeni bir projeksiyon… Eksikliklerin tamamlanması için yeni bir dönem başlıyor.

Konyamız’da devam eden ve tamamlamamız gereken çok önemli eserler var. Stadyumu mart sonuna kadar bitirmek istiyoruz. 10 bin kişilik spor salonunu Şebi Arus’ta açacağız. 2014’te yeni tramvaylarımızın neredeyse tamamı gelmiş olacak. İki yıl içinde mevcut hatla ilgili süreç tamamlanacak. Yeni hattı kısa sürede bitereceğiz”

Yeni büyükşehir yasasıyla Konya’daki belediye sayısının 32’ye düştüğünü ifade eden Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi ile diğer 31 belediyenin güzel hizmetlerin altına imza atacağını kaydetti. Akyürek “Sorumluluğumuz daha da arttı. Artık ilçelerimizde yolu, kanalizasyonu olmayan bir bölgenin kalmaması gerekiyor” dedi.

Bu süreçte yeni projeleri halka anlatacaklarını ifade eden Akyürek, 2009’da Konya’nın rekor bir destek verdiğini hatırlatarak, yine en büyük desteğin Konya’dan alınması için gayret gösterileceğini kaydetti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL