ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyaz gelinliğini giydi

BEYŞEHİR- Beyşehir Gölü, uzun süredir devam eden aşırı soğuklar nedeniyle beyaz gelinliğini giydi. Göl kıyıları sabah saatlerinde doğadaki ağaçlar ve kıyıdaki sazlıklar üzerine düşen kırağı sonrası bembeyaz bir görüntüye büründü…

Beyaz gelinliğini giydi

BEYŞEHİR- Beyşehir Gölü, uzun süredir devam eden aşırı soğuklar nedeniyle beyaz gelinliğini giydi. Göl kıyıları sabah saatlerinde doğadaki ağaçlar ve kıyıdaki sazlıklar üzerine düşen kırağı sonrası bembeyaz bir görüntüye büründü.

Büyük bölümü donan göl kıyısındaki gezinti yatlarının yakınında  soğuk havalardan etkilenen bir sakar mekenin de buz tutarak yaşam mücadelesini kaybetmesi dikkat çekti.

Beyşehir’de hava sıcaklığının gece  eksi 8 dereceye kadar düşmesi sonucu gölün büyük bir kısmına yakın kesimi buz tabakası ile kaplandı. Göl havzasında yaşam süren su kuşları soğuk hava ve buzla kaplanan kıyı kesimlerde gölün üzerinde yürüyerek yiyecek arayışına girdi. 

Donmuş göl manzarasını görmek için göl kıyısına akın eden bazı vatandaşlar aç kalan su kuşlarını bayat ekmek parçası atarak beslemeye çalışırken, bazıları da köprü üzerinden fındık, üzüm gibi çerezle besliyor.

Beyşehir Gölü’nün buz tutarak beyaz gelinliğini giymesi üzerine kıyı kesimlerde adeta tabloyu aratmayacak manzaralar ortaya çıktı. Kırağı düşen ağaçlar sahilde görenleri büyülüyor. Fotoğraf tutkunları ise kartpostallık kış manzaraları elde edebilmek için kıyı kesimlerde  saatlerce mesai yapıyor.

Limanlarında buz tabakalarının arasında kalan balıkçı tekneleri ise günlerdir avlanmaya çıkamıyor. Göl üzerinde kümelenen martı ve sakar mekeler ortaya görsel bir manzara çıkarıyor.

Vatandaşlar, zemheri soğuklarının  gelmesi ile birlikte büyük bölümü donan Beyşehir Gölü’nün eşsiz güzellikler sunduğunu belirtiyor. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL