ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Tarihi Yapılar Canlanıyor

BEYŞEHİR – Beyşehir’de İçerişehir Mahallesi’nde bulunan tarihi kale kapısının ara verilen restorasyon çalışmaları yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yeniden başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan ve Konya Röleve ve..

Beyşehir’de Tarihi Yapılar Canlanıyor

BEYŞEHİR – Beyşehir’de İçerişehir Mahallesi’nde bulunan tarihi kale kapısının ara verilen restorasyon çalışmaları yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte yeniden başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan ve Konya Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün kontrolünde gerçekleştirilen restore çalışmalarını işi üstlenen firmanın şartnameye göre 17 Temmuz 2015 tarihinde tamamlaması öngörülüyor. Restore çalışmaları için yaklaşık 412 bin lira harcanacağı öğrenildi.
        Bu arada, aynı mahallede bulunan ve restore edilmesi kararlaştırılan eski hükümet konağı için de çalışmalar başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi  İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Tarihi Mekanlar ve Kentsel İyileştirme Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan restore çalışmaları ihaleyi üstlenen firma tarafından yürütülüyor. 524 bin lira sözleşme bedeli olan çalışmanın 120 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL