ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Doktorlardan Sağlıkta Şiddete Tepki

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar, Samsun’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furkun cinayetini protesto ederek, acil dışında hasta bakımına ara verdi. Hastanede..

Doktorlardan Sağlıkta Şiddete Tepki

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar, Samsun’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furkun cinayetini protesto ederek, acil dışında hasta bakımına ara verdi. Hastanede çalışan uzman doktorlar, kendilerine destek veren hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları ile birlikte hastane başhekimliği önünde bir araya geldi. Yurt genelinde düzenlenen “şifa veren ele vefa organizasyonu” kapsamında toplanan doktorlar, Samsun’da yaşanan ve meslektaşlarına yönelik cinayetle sonuçlanan silahlı saldırı olayını kınadı.
        Beyşehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Hüseyin Kosat, yaşanan olayı, hep birlikte toplanan meslektaşları önünde okuduğu basın bildirisi ile kınadı. Dr. Kosat tarafından okunan basın bildirisinde şöyle denildi: “Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturulan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan ‘sağlık ve şiddet’ kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa baş koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olayların sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır.” Bildiride, “Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenle, şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor” denildi.
         Basın bildirisi okunduğu anlarda sağlık çalışanları, “Biz bir aileyiz, şiddeti birlikte yeneceğiz” yazılı dövizler açtı. Hastaneye muayene olmaya gelen bazı hastalar da, basın açıklaması esnasında toplanan sağlık çalışanlarının yanına gelerek alkışlarla eyleme destek verdi. Bu arada, doktorların başhekimlik önünde toplanarak tepki eylemine destek vermesi nedeniyle acil servis dışında hasta bakımına ara verildi. Olanlardan habersiz hastaneye gelen hasta ve hasta yakınları muayene olmak için sıraya girmeye çalışırken, randevu alarak hastaneye gelenler ise muayene olabilmek için poliklinikler önünde beklemeye devam etti.
          Hasta ve hasta yakınlarından bazıları, okunan basın bildirisinin ardından bugün doktorların iş bırakması nedeniyle muayene olamadıklarını belirterek, bu duruma tepki gösterirken, bazıları doktorların yaptığı eyleme destek verdiklerini belirtti. Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Kosat, okunan basın bildirisinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede acil servis dışında poliklinik hizmeti veren uzman hekimlerin bugün hasta bakıp bakmamasının kendi inisiyatiflerine bırakıldığını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL