ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in de folklörü olacak!

    BEYŞEHİR-Beyşehir’in kültürel zenginlikleri gün yüzüne çıkarılıyor. Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, yaptığı açıklamada, Halk Eğitimi Planlama Kurulu toplantısında alınan karar üzerine ilçenin kültürel zenginliklerinin gün yüzüne..

Beyşehir’in de folklörü olacak!

 

 

BEYŞEHİR-Beyşehir’in kültürel zenginlikleri gün yüzüne çıkarılıyor.

Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, yaptığı açıklamada, Halk Eğitimi Planlama Kurulu toplantısında alınan karar üzerine ilçenin kültürel zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılabilmesi için bir takım çalışma başlatıldığını söyledi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ün toplantıda verdiği talimat üzerine Beyşehir’e özgü yemekler, yöresel giysi ve kıyafetler ile yöreye has halk oyununu tesbit etmek için çalışmalara startı verdiklerini vurgulayan Gündüz, şu bilgileri aktardı:

“Beyşehir’de ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmalar yaparak halihazırda Beyşehir’e özgü yemekler konusundaki faaliyetler son aşamaya gelmiş durumdadır. Üniversitemizden konunun uzmanı olan bir hocamız bunu bir kitap haline dönüştürecektir. Beyşehir’e özgü yöresel kıyafeti bulmakta ise herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız. Çünkü, elimizde bolca kullanabileceğimiz materyalimiz var. Esas sıkıntı ise Beyşehir’in halk oyunlarının ortaya çıkarılmasında yaşanıyor.  Gerek bu konudaki tüm kaynak kitaplar, gerekse dökümanların yapılan taramalarında Beyşehir’le ilgili herhangi bir halk oyunu bilgisine ulaşamadık. Bunun üzerine ilçenin halk oyunları için bizler de bir söz yazdırmayı ve buna uygun müzik yaptırmayı düşündük. Gerekli yerlere bunun siparişini de verdik. Ama, buradan halkımıza bir çağrıda da bulunmak istiyoruz. Beyşehir’in halk oyunu olarak iyi bir oyun ortaya koyabilmek, bunu Milli Eğitim Baknlığı’ndan tescillenmiş bir modül haline dönüştürmek, bu modül çerçevesinde bu oyunu önce Beyşehir’den başlayarak yurt genelinde oynamak, hatta uluslar arası bir hale getirmek istiyoruz. Yani, çok kaliteli bir çalışma olsun istiyoruz. Bütün halkımızı, bilenleri, duyanları, yani elinde bu tür doküman, bilgi, veri olanları varsa Halk Eğitim Merkezimize bekliyoruz. Yakın zamanda da internet sitemizden bir duyuru yapıp yarışma düzenleyeceğiz. Beyşehir’in halk oyununu ortaya çıkaracak bir söz yarışması yapacağız.  Halk oyununun sözleri yazılırken, hayali bir şey olmamasına da dikkat edeceğiz. Onun için elimizdeki dökümanlarımızı bununla ilgili çalışmalar yapacak vatandaşlarımızla da paylaşmak istiyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL