ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in kanayan yarası

Son olayın yaşandığı Hacıakif Mahallesi’ndeki park alanının madde bağımlısı gençlerin meskeni haline geldiğini öne süren çevre sakinleri, bu konudaki rahatsızlıklarını dile getiriyor. Mahalle halkı,özellikle bu bölgede şiddetin kol gezdiğini ileri..

Beyşehir’in kanayan yarası

Son olayın yaşandığı Hacıakif Mahallesi’ndeki park alanının madde bağımlısı gençlerin meskeni haline geldiğini öne süren çevre sakinleri, bu konudaki rahatsızlıklarını dile getiriyor. Mahalle halkı,özellikle bu bölgede şiddetin kol gezdiğini ileri sürerek güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda imza toplamaya hazırlanıyor.
          BEYŞEHİR-Beyşehir’de, toplumun son yıllarda kanayan bir yarası haline gelen madde bağımlılığı oranının  giderek yükseldiği iddia ediliyor. Kent merkezinde bundan 3 gün önce askeri bir öğrencinin darp edilerek bıçaklanması olayı ile kamuoyunun gündemine gelen madde bağımlılığı sorunu Beyşehir’in son dönemde yürekleri de burkan en önemli bir meselesi haline geldi.
          Halk arasında “balici, tinerci” diye tabir edilen madde bağımlısı haline gelen çocuk yaştaki gençlerin oluşturduğu kalabalık grupların, son dönemde başta şiddet olayları olmak üzere değişik suçlara karışmaları da ilçe halkında yaşanan tedirginliği artırıyor. Son olayın yaşandığı Hacıakif Mahallesi’ndeki bir park alanının madde bağımlısı gençlerin meskeni haline geldiğini öne süren çevre sakinleri, yaşadıkları sıkıntının çözüme kavuşması ve güvenlik önlemlerinin artırılması için imza toplamaya hazırlanıyor.

MAHALLENİN ARTIK KULLANAMADIĞI PARK…

Beyşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile Şehit Hasan Metli Sokak üzerindeki parkın çevre sakinlerinin kullanımına açıldığını vurgulayan mahalle halkı, “Buraya çok güzel bir kamelya yerleştirildi, fitnes aletleri konularak çevredeki insanların kullanımına sunuldu. Ancak, son zamanlarda balici ve tinerci diye tabir ettiğimiz çok kalabalık gruplar, burayı mesken haline getirmesinin ardından şiddet olayları artınca bu parkı kullanamaz hale geldik. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı bu parka gönderemiyoruz. Parkın çevresindeki yollardan geçerken bile korkuyoruz, çocuklarımızı, bakkala göndermekten çekiniyoruz.  Parka madde bağımlılarının gelmemesi için kamelya da kaldırıldı ama çözüm olmadı. Şimdi ise ağaçların altında, trafonun çevresinde gruplar oluşturuyorlar, geceyi bile bazen çimler üzerinde yatarak geçiriyorlar. Kullanılan maddeler ise dikkat çekmemesi için ateşe verilerek imha ediliyor. Yetkililer, lütfen bu konuya el atsın ve çözüme kavuştursun. Başta belediye ve emniyet yetkilileri olmak üzere tüm ilgililerin bu bölgeye gelerek inceleme ve araştırma yapmasını, çevre sakinlerini dinlemesini de istiyoruz. Bu konudaki taleplerimizi toplayacağımız imzalarla birlikte yetkililerimize ayrıca sunacağız. Bu sorun, ilçemizde çok önemli kanayan bir yara haline geldi ve sadece bizim mahalle ile de sınırlı olmadığının duyumlarını alıyoruz.”

İŞTE MADDE BAĞIMLILARININ MESKENİ HALİNE GELDİĞİ İDDİA EDİLEN YERLER…

Öte yandan, Beyşehir’de madde bağımlılarının değişik zamanlarda meskeni haline geldiği öne sürülen birçok kapalı ve açık mekan bulunuyor. Beytepe vericileri, göl kenarındaki virane ucube binalar, yeni köprü altları, okul bahçeleri, Belediye İş Merkezi’nin zemin katı ve daha birçok yerin zaman zaman mevsimin durumuna göre bu grupların meskeni haline gelebildiğine dikkat çekiliyor.

Bu arada, Beyşehir Kaymakamlığı’nın da son yıllarda toplumun kanayan bir yarası haline gelen madde bağımlısı olan gençlerin tedavi edilerek topluma yeniden kazandırılması hususunda yeni bir çalışma içerisinde bulunduğu öğrenildi.

Son olarak, Beyşehir’de madde bağımlısı haline gelen 3 gencin  İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de içerisinde olduğu bir proje ile tedavi için ikna edilerek ilgili sağlık kurumlarına sevk edildiği öğrenildi. Ancak, yetkililer de bu konuya karşı yaptırım ve yasal müeyyidelerin yetersizliğinden yakınıyor. Özellikle madde bağımlısı gençleri tedavi için ikna edebilme konusunda aileler kadar, yetkililer de güçlük yaşıyor. Bu soruna kalıcı nasıl bir çözüm yolu bulunacağı konusu ise halen belirsizliğini koruyor. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL