ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in 2023 vizyonu şekilleniyor

      Beyşehir Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen strateji geliştirme toplantısına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlık ederken, S.Ü.Beyşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül..

Beyşehir’in 2023 vizyonu şekilleniyor

 

    Beyşehir Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen strateji geliştirme toplantısına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlık ederken, S.Ü.Beyşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ve bazı kurum amirleri, MEVKA yetkilileri, sivil toplum temsilcileri ile ilçe dışında yaşayan bazı Beyşehirliler katıldı.

     Kaymakam Başıbüyük, yaptığı konuşmada, Beyşehir’in 2023 vizyonunu belirleme çerçevesinde orta ve uzun vadede ilçenin nerede görülmek istendiği sorusuna cevap arayacaklarını söyledi. Başıbüyük,  “Bir diğer unsur ise ilçe olarak hangi sektörde rekabet edersek diğer bize benzeyen ilçelerden öne geçeriz. Bu konularla ilgili sorunlara ve çözüm önerilerine göz atmak istiyoruz.”derken, katılımcılardan çeşitli projeler üretmelerini istedi. Beyşehir’in önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını da vurgulayan Başıbüyük, yapımı devam eden yolların tamamlanmasıyla Beyşehir’in Akdeniz ve İç Anadolu’yu birbirine bağlayan önemli bir köprü vazifesi göreceğini ifade etti. Başıbüyük, silah sanayinin de bölge için önemli bir yere sahip olduğunu vurgularken, bu sektöre de eğilinmesi gerektiğine dikkati çekti. Başıbüyük, hazırlanacak raporların Eylül ayı içerisinde il merkezine gönderileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunulmasının ardından Beyşehir Organize Sanayi Bölge Müdürü ve Stratejik Gelişim Rapörtörü Mutlu Korkmaz, yürüttükleri faaliyetlerle ilgili bilgiler aktardı.Korkmaz, şunları kaydetti:

 “Üçüncü toplantımızı gerçekleştiriyoruz ve MEVKA’dan gelen uzman arkadaşlarımızla bilgilendirme ve sorun analizi tekniklerini gördük. ‘Bölge planlama ve ilçe stratejik gelişim raporu nedir ve nasıl hazırlanır’ bunları öğrenerek toplantılarımızı sonlandırmıştık. Mevcut öne çıkan sorunları 6’ya  indirdik. İlçemizin öne çıkan sorunları ve geliştirme çalışmaları ile ilgili anket çalışmaları düzenledik. İlçemizi ilgilendiren etkileyici kamu yatırımlarını belirledik ve tüm raporları birleştirerek toplantımızın faydalı olması için sunumunu yapacağız” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL