ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in gururu tekvandocular

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır, toplam 7 sporcu ile katıldıkları Türkiye şampiyonasında Beyşehirli iki sporcusundan birinin Türkiye ikincisi, diğerinin ise üçüncü olmasının kendilerini  mutlu edip gururlandırdığını..

Beyşehir’in gururu tekvandocular

BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır, toplam 7 sporcu ile katıldıkları Türkiye şampiyonasında Beyşehirli iki sporcusundan birinin Türkiye ikincisi, diğerinin ise üçüncü olmasının kendilerini  mutlu edip gururlandırdığını söyledi.

78 kiloda mücadele eden aynı zamanda milli formayı giyen isimlerden olan Mustafa Güler’in rakibine 8-7 yenilerek altın madalya şansını kıl payı kaçırdığını belirten Çakır, diğer sporcusunun da rakibine 7-6 yenilerek final oynamayı son anda kaybettiğini söyledi. Buna rağmen sporcularının elde ettiği başarılardan memnun olduğunu dile getiren Çakır, “Bundan önceki yıldızlar tekvando şampiyonasını da dahil ettiğimizde 5 derecemiz birden oldu. Bu sayı 8-9 olabilirdi, çünkü diğer sporcularımız da madalya maçlarında kaybederek derece şansını yitirdi”dedi.

Endüstri Meslek Lisesi 12’inci sınıf öğrencisi olduğunu belirten 78 kilo Türkiye ikincisi Mustafa Güler, 9 senedir tekvando ile uğraştığını, önceki yıllarda da bir kez Türkiye şampiyonu, 3 kez de Türkiye ikincisi olduğunu belirterek, “Hedefim burada da birinci olmaktı. Ama ikincilikle yetindim. Bundan sonraki hedefim, Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olup, Avrupa Şampiyonasına giderek burada Türk bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum”dedi.

Kız Meslek Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi olan Türkiye üçüncüsü Fatma Nur Canan ise, finale yükselmesi son saniyelerde kıl payı kaçırdığını savunarak, “Hedefim benim de birincilikti. Uzun yıllardır bu sporun içerisindeyim. Türkiye şampiyonluğum var, iki de Türkiye üçüncülüğü derecem var. Bundan sonraki hedefim; milli formayı giyebilmek ve dereceler elde edebilmek.”diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL