ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Belediyesinden “Ekmeğini israf etme” kampanyası

             BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı; Her geçen gün artan ekmek israfı konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla “Ekmeğini İsraf Etme” kampanyası başlatan Toprak Mahsulleri..

Beyşehir Belediyesinden “Ekmeğini israf etme” kampanyası

 

           BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı; Her geçen gün artan ekmek israfı konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla “Ekmeğini İsraf Etme” kampanyası başlatan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün çalışmasına destek vereceklerini bildirdi.
            Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya sonrasında Toprak Mahsülleri Ofisi Beyşehir Ajans  Müdürlüğü ile görüşme yaparak kampanyayaya katkı sağlama kararı aldıklarını söyleyen Başkan Taşcı; “Dinimizde de israf önemli bir yer tutmakta ve ‘Yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz` ayetiyle de Müslüman alemine uyarıda bulunmaktadır. Ekmek israfıyla ilgili başlatılan kampanyaya, Belediyemiz çalışanları ile birlikte destek veriyoruz. Bu kampanyanın amacına ulaşması için kampanyanın duyurulması amacı ile gerekli görseller hazırlandı. Ayrıca bilboard ve afişlerlede kampanyanın duyurulması için destek veriyoruz” dedi.
           TMO Beyşehir Ajans Müdürü Ali Altuğ’da, ekmek üretimi ve tüketimi konusunda ülkede ciddi sıkıntıların olduğunu belirterek, “Türkiye`de bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL. Bu para ile 80 hastane, 500 okul inşa edilebiliyor. Bu veriler inanılmaz. Kurumumuz da bu konuya dikkat çekmek için kampanya başlattı ve “Ekmek Tüketimi ile İlgili Tutum ve Davranışlar ile Ekmek İsrafı ve İsraf Üzerinde Etkili Olan Faktörler” adıyla, ekmeğin hem üretildiği hem de tüketildiği geniş bir sahada, israfın en ince detayına kadar biçimi ve nedenlerini ortaya koyan bir araştırma yaptırdı. Bu araştırmadan çıkan veriler bize doğru bir yolda olduğumuzu gösterdi. Başlattığımız ekmek israfını önleme kampanyası ile bireysel ve toplumsal duyarlılığı uyandırmaya çalışıyoruz. Ekmeğimizi israf etmek, geleceğimizi israf etmek demektir.Belediye Başkanımız İzzet Taşcı’da kampanyaya inanılmaz destek veriyor. Kendisine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL