ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Gölüne Yeni Yat

       BEYŞEHİR – Antalya’nın Manavgat ilçesinden uzun süren bir yolculuğun ardından TIR dorsesi üzerinde Konya’nın Beyşehir ilçesine getirilen ‘Eşrefoğlu’ isimli gezinti yatı Beyşehir Gölüne indirildi. Yeni yatla birlikte Beyşehir Gölü kıyılarında faaliyet gösteren tur yatı sayısı..

Beyşehir Gölüne Yeni Yat

 

     BEYŞEHİR – Antalya’nın Manavgat ilçesinden uzun süren bir yolculuğun ardından TIR dorsesi üzerinde Konya’nın Beyşehir ilçesine getirilen ‘Eşrefoğlu’ isimli gezinti yatı Beyşehir Gölüne indirildi. Yeni yatla birlikte Beyşehir Gölü kıyılarında faaliyet gösteren tur yatı sayısı da 4’e yükseldi. 
        Beyşehir’de Eşrefoğlu Köprüsü’nden geçerek Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı yakınlarındaki sahile getirilen gezinti yatı, burada Konya’dan özel olarak gelen 200 ton ağırlığı kaldırma kapasitesi olan bir vinç yardımıyla göl sularıyla buluşturuldu. Beyşehir Gölü’ne indirilen gezinti yatının diğerlerinden farkının iki kademeli olmasının yanı sıra, 120 yolcu kapasiteli, 20 metre uzunluğu ve 5,60 metre en genişliğine sahip olması olduğu belirtildi. 
       Beyşehir Gölü’ne yeni kazandırılan gezinti yatı ile ilgili bilgiler veren yatın işletmecisi Ahmet Bülbül, Beyşehir’de son yıllarda giderek gelişen yat sektörüne yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Yeni gezinti yatının gölgelik ve korkuluk gibi eksiklerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde göl içerisinde turlara başlayacağını aktaran Bülbül, müşterilerden gelen talebe göre, mangal turları ya da yemekli servis de düzenleyebileceklerini söyledi. Beyşehir Gölü’nde günbatımı, mehtap, akşam turlarının yanı sıra göldeki adalara kısa ve uzun tur gibi etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini anlatan Bülbül, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünde bir limanın olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL