ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Eğitimde İkinci Yarı Başladı

         BEYŞEHİR – İlçemizde , 2013-2014 eğitim öğretim yılının 2. döneminin başlamasıyla öğrenciler ders başı yaptı. 24 Ocak’ta başlayan yarı yıl tatilinin sona ermesiyle, öğrenciler bugün yeniden..

Eğitimde İkinci Yarı Başladı

         BEYŞEHİR – İlçemizde , 2013-2014 eğitim öğretim yılının 2. döneminin başlamasıyla öğrenciler ders başı yaptı. 24 Ocak’ta başlayan yarı yıl tatilinin sona ermesiyle, öğrenciler bugün yeniden ders başı yapmanın heyecanını yaşadı. Binlerce öğrenci ve öğretmen kısa tatilin ardından ilk ders gününün mutluluğunu yaşadı. 2013-2014 eğitim-öğretim yılının 2. yarısı 13 Haziran’da tamamlanacak.

            İkinci dönem, ortaokul öğrencileri ile lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. İkinci yarıyılda 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 28-29 Nisan’da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavı da 10-11 Mayıs’ta yapılacak. Sınav sonuçlarının ise haziran ayında açıklanması planlanıyor.

            Üniversiteye girecek lise son sınıf öğrencileri de üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı 23 Mart pazar günü girecek. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na  21-30 Nisan’da başvuru alınacak. LYS, 14-15 Haziran ve 21-22 Haziran tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek.

            Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Tablet dağıtımı yapılacak okullar listesini yayımladı. 81 ilde 17 Şubat tarihinde belirlenen okullarda öğrenci ve öğretmenlerine aynı anda dağıtım işleminin yapılacağı belirtildi. Belirlenen okullar arasında Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesi ve Beyşehir Anadolu Öğretmen Lisesi de yer aldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL