ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bir damla, bin umut kampanyası

         BEYŞEHİR – Beşir Derneği Beyşehir Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, Beşir Derneği’nin Kızılay ile birlikte ‘bir damla, bin umut’ sloganı ile başlattığı kan bağışı kampanyasının yurt genelinde 237..

Bir damla, bin umut kampanyası

 

       BEYŞEHİR – Beşir Derneği Beyşehir Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, Beşir Derneği’nin Kızılay ile birlikte ‘bir damla, bin umut’ sloganı ile başlattığı kan bağışı kampanyasının yurt genelinde 237 noktada yürütüleceği belirtildi.

Açıklamada, en yaygın bağış kampanyasını yürütecek olan derneğin 2013 yılında 25 bin ünite kan bağışını hedeflediği bildirilirken, Beyşehirliler’den de kampanyaya destek vermesi istendi. 

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Hayrınıza vesile olmaya çalışan derneğimiz, her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılamak için tüm alanlarda var gücüyle çalışmaktadır. Paylaşmak mutluluktur. İnsan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu kendi içimizde yaşamaya en güzel örnektir. Beşir Derneği bu düşünce doğrultusunda Kızılay ile birlikte 2012 yılında İstanbul’da yapılan kan bağışı kampanyasında 10 bin ünite kan toplamıştır. Kan bağışı yaşam için önemlidir.Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılanmaktadır. 15-65 yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kilo üzeride her sağlıklı insan kan bağışlayabilir.  Geçen yıl sadece İstanbul’da olan kan bağışı kampanyamız bu yıl yurt çapında olacaktır. Kızılayımız ile birlikte başlattığımız kampanyaya tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL