ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Büyükşehir’den LYS Öncesi Gürültü Uyarısı

Açıklamada, sınav esnasında okul çevrelerinde korna, yüksek ses ve benzeri gürültü çıkarıcı davranışların yapılmaması istendi.        Konya Büyükşehir Belediyesi, 13 Haziran Cumartesi ve 14 Haziran Pazar günü bütün..

Büyükşehir’den LYS Öncesi Gürültü Uyarısı

Açıklamada, sınav esnasında okul çevrelerinde korna, yüksek ses ve benzeri gürültü çıkarıcı davranışların yapılmaması istendi.
        Konya Büyükşehir Belediyesi, 13 Haziran Cumartesi ve 14 Haziran Pazar günü bütün yurtta ve Konya’da yapılacak LYS sınavları esnasında gürültü yapılmaması konusunda uyarıda bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, sınava girecek öğrencilerin uyku düzenlerini etkileyecek şekilde gürültü yapılmaması, özellikle gece çalışan işyeri ve eğlence yerlerinin bu konuda hassas davranmaları istendi. Açıklamada şöyle denildi: “Çocuklarımızın geleceğinin şekilleneceği sınavlar esnasında öğrencilerin dikkat ve motivasyonunun bozulmaması, psikolojik, fizyolojik etkilerin öğrencilerimizin başarı seviyelerine etki etmemesi için, sınavların yapılacağı okul çevresinde ve caddelerde kurulan pazar yeri esnafının gürültüye neden olmamaları gerekmektedir. Ayrıca, trafikte seyreden araçların, konvoyların korna, çalgı, yüksek ses ve benzeri gürültü çıkarıcı davranışlarda bulunmamaları ve sınav yapılacak okulların yakınlarındaki inşaatlarda sınav saatlerinde gürültüye sebep olabilecek çalışmalar yapılmaması gerekmektedir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL