ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çamlık Mağaraları Yürüyüşü Etkinliği

BEYŞEHİR – Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu, Derebucak ilçesinde bulunan mağaralar bölgesinde yürüyüş etkinliği düzenledi.        Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği..

Çamlık Mağaraları Yürüyüşü Etkinliği

BEYŞEHİR – Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu, Derebucak ilçesinde bulunan mağaralar bölgesinde yürüyüş etkinliği düzenledi.
        Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yürüyüş etkinliğine aralarında Konya ve Ankara’dan gelen katılımcıların da yer aldığı 37 kişinin katıldığını söyledi.
        Derebucak ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi’ndeki mağaraların bulunduğu bölgeye araçlarla gittiklerini ve burada bulunan 4 mağarayı düzenledikleri yürüyüş etkinliği ile daha iyi tanımaya çalıştıklarını anlatan Büyükkafalı, “Çamlık, turizme kazandırılması gerektiğine inandığımız mağara potansiyeli çok geniş ve zengin bir bölge. Bu bölgeye topluluk olarak ilk kez yürüyüş etkinliği düzenledik. Özellikle, bölgede su akışının bol ve yeşil örtünün zengin olduğu bu dönemi etkinlik için tercih ettik. Balatini, Suluin ve Körüküni mağaralarını yakından tanıma ve görme fırsatımız oldu. Bazı mağaraların içerisine de girme imkanı bulduk. Bu arada, katılımcılardan bazıları mağaralara su akışı sağlayan derelerdeki soğuk sularda yüzme keyfi yaşadı. Topluluk üyelerimiz bölgede bol bol fotoğraf çekti. Çok keyifli ve güzel farklı bir etkinlik ve deneyim oldu bizim için diyebiliriz. Ayrıca, mağaraları bugüne kadar görmemiş olan topluluğumuzdan arkadaşlarımız da yakından görme ve tanıma fırsatı buldu” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL