ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çevreyi kirletenlere Alo 181

  BEYŞEHİR – Beyşehir İlçesi’ndeki ormanlık alanlarda çevre temizliği yapan Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Sami Tan, çevreyi ve doğayı kirletenlerin Alo 181 numaralı telefon hattına..

Çevreyi kirletenlere Alo 181

 

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçesi’ndeki ormanlık alanlarda çevre temizliği yapan Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Sami Tan, çevreyi ve doğayı kirletenlerin Alo 181 numaralı telefon hattına ihbar edilmesini istedi.

Dernek Başkanı Sami Tan, vatandaşların zaman zaman piknik alanı olarak da kullandığı ormanlık alanlarda çevre temizliği yaptı.

Yeşil alanlarda ağaçlar arasında çevreye gelişigüzel atılan yemek atıklarını toplayan Tan, çevreye ve doğaya biraz daha duyarlı olunmasını istedi.

Yeşil dokusu ile öne çıkan Beyşehir’de son zamanlarda çevreye ve doğaya karşı duyarlılığın arttığını ancak bunun hala istenilen ve yeterli boyutlarda olmadığının altını çizen Tan, çevreyi ve doğaya kirletenlerin Konya’da da faaliyete geçen Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı’na bildirilmesini istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşla birebir iletişim kurulabilmesi ve sorunların kaynağına acil müdahale edilebilmesi için hazırlanan Alo 181 hattının 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini belirten Tan, şunları kaydetti:

“Buradan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum; çevreyi ve doğayı kirletenleri Alo 181 numaralı hat var. Bu hat çevre kirliliği sorunlarının yaşanabildiği Beyşehir için de çok önemli bir hat. Bu hatta vatandaşlarımız şikayette, ihbarda bulunduğu an hemen değerlendirmeye alınacak. Duyarlı vatandaşlarımızdan rica ediyoruz; çevresinde, doğayla ya da gölümüzle ilgili de olabilir bir olumsuzluk, çevre kirliliği, doğa tahribatı varsa gördüklerinde hemen bu hattı arayıp şikayette bulunsunlar. Yapılan bu ihbarlar sayesinde konuya taraf olanlara cezai müeyyidelerin uygulanması ile birlikte gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve doğa bırakmamız mümkün hale gelebilecek. Bu hem derneğimizin, hem de tüm vatandaşlarımızın da bir görevi. Bu hassasiyeti tüm halkımızdan istiyoruz. Bize de bu konularda bu şekilde yardımcı olsunlar. Son yıllarda artık çevre ve doğa kirliliğine yol açanlar, tahribat yapanlara ağır cezai müeyyideler uygulanıyor. Bu hattın özellikle ilçemizde çok etkin kullanılmasını istiyoruz.”

Tan, piknik sezonunun açılması ile birlikte ormanlık alanlara son dönemde ilginin arttığını ancak bu güzelliğin çevre kirliliği ve tahribatı oluşturmamasına özen gösterilmesi gerektiğine da dikkati çekerek, “İşte piknik yapılan ağaç altlarını gezdiğimizde görmek istediğimiz üzücü manzaralar yaşıyabiliyoruz.Halkımızdan istirhamımız; pikniğini yaptıktan sonra yediklerinin atığını bulunduğu alanda bırakmamasıdır. Bir poşete ya da torbaya koyup çöpe atması en doğru hareket olacaktır. Vatandaşlarımız; piknik alanlarını kendisi  nasıl bulmak istiyorsa, öyle bırakması gerekmektedir. Çevrenin ve doğanın piknik atıkları ile kirletilmemesini özellikle istiyor ve bekliyoruz.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL