ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çiftlik alev alev

BEYŞEHİR- Beyşehir ilçesinde, büyük bir açık besi çiftliğinin saman balyası depoları alevlere teslim oldu. Öğlen saatlerinde çıkan yangında, depolardaki yüzlerce saman ve yonca balyası alev alev yandı. Yaklaşık 8 bin..

Çiftlik alev alev

BEYŞEHİR- Beyşehir ilçesinde, büyük bir açık besi çiftliğinin saman balyası depoları alevlere teslim oldu. Öğlen saatlerinde çıkan yangında, depolardaki yüzlerce saman ve yonca balyası alev alev yandı. Yaklaşık 8 bin civarında canlı büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftlikte yangın kontrol altına alınmasına rağmen, yaklaşık 18 saattir söndürülemiyor. Kontrollü olarak devam eden yangın söndürme çalışmalarında, alevlerin malzemelerin tamamen yandıktan sonra sönmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yenidoğan beldesinde kurulu bulunan açık besi çiftliğinde dün saat 15.00 sıralarında çıkan yangın, saman ve yonca balyalarının bulunduğu depolara da sıçradı. Gündüz saatlerinde başlayan yangın, havanın kararmasının ardından da sürdü. Yangına, Beyşehir İlçe, çevre ilçe ve belde belediyelerine ait çok sayıda itfaiye aracı ile Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı arazözler ile sonradan bölgeye destek vermek amacıyla gelen Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği itfaiye araçları da müdahale ediyor. İş makinelerinin de devreye girmesi ile yangın söndürme çalışmalarının daha da etkili sürmesi bekleniyor.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, Yenidoğan Belediye Başkanı Hüseyin Derebağ, Karaali Belde Belediye Başkanı İbrahim Issı”nın da yer aldığı ve nezaret ettiği yangın söndürme çalışmaları gece saatlerinde de devam ederken, yangında çiftlikte bulunan canlı büyükbaş hayvanlarda herhangi bir zayiatın sözkonusu olmadığı bildirildi. Yangın söndürme ekipleri, alevlere teslim olan depolardan yangının çiftlikteki lojmana sıçramaması için de yoğun gayret gösteriyor.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yaptığı açıklamada, saat 17.00 sıralarında çiftliğe geldiğini belirerek, “Geldiğimde depolar tutuşmuştu. Rüzgardan dolayı yangın yem depolarına da sirayet etmiş maalesef”diye konuştu.

İtfaiye yetkililerinin balya yangınının söndürülmesinin çok zor bir yangın tipi olduğunu kendilerine aktardığını belirten Başıbüyük, “Yangını böyle soğutarak, yavaşça yanması sağlanarak kontrol altına aldık. Bu şekilde yanan malzemenin tükenmesini bekliyoruz”dedi.

Depolarda bin 200 ila bin 500 ton civarında bir saman ve yonca balyası olduğu konusunda kendilerine bilgi verildiğini, bu malzemelerin yandığını ve yanmakta olduğunu ifade eden Başıbüyük, “Gerek insan, gerekse canlı hayvanların zarar görmesi anlamında bir sıkıntı olmadı. Aldığımız bilgiye göre burada yaklaşık 7-8 bin hayvan var. Çok büyük bir çiftlik. Etraftaki belde belediyelerinin de itfaiyelerini çağırdık. Hepsi de geldi. Beyşehir ve çevre ilçelerin hatta Konya Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye araçları ile Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğümüzün de ararözleri çalışmalara katılıyor. Şu anda yangını kontrollü şekilde bitirmeye çalışıyor arkadaşlar. Yanan alanın etrafı tamamen hayvan ahırlarıyla çevrili. Öncelikle amacımız, yangının hayvanların bulunduğu ahırlara sıçramamasını sağlamaktı. Onda da başarılı oldular.”dedi. Başıbüyük, yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak henüz net bir bilginin ellerinde  olmadığını da belirtirken, yangın sonucu çok büyük çaplı bir maddi hasarın sözkonusu olduğunu ancak kesin zarar tesbitinin söndürme çalışmalarının sonlanmasının ardından ortaya çıkacağını belirtti.

Yenidoğan Belde Belediye Başkanı Hüseyin Derebağ da, tesiste böyle bir yangın olayının çıkmasının kendilerini derinden üzdüğünü dile getirerek, “Çok şükür canlı hayvanlara herhangi bir şey olmadı. Kaymakamımız, jandarmamız, belediye başkanlarımız, orman işletme müdürlerimiz herkes burada ve özverili bir şekilde çalışmakta ve çalışmalara nezaret etmekte. İnşallah bir an önce yangın söner.”diye konuştu.  Derebağ, çiftlikte dana ve Angus cinsi büyükbaş hayvanların olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL