ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Derebucak’ta Tarımsal Üretim Hız Kazandı

DEREBUCAK – Derebucak Kaymakamı Bülent Ay, yaptığı açıklamada, ilçede sulama faaliyetlerinin hız kazanması ile beraber tarımdan elde edilen gelirde ciddi anlamda artış gözlendiğini belirtti.        İlçenin en önemli..

Derebucak’ta Tarımsal Üretim Hız Kazandı

DEREBUCAK – Derebucak Kaymakamı Bülent Ay, yaptığı açıklamada, ilçede sulama faaliyetlerinin hız kazanması ile beraber tarımdan elde edilen gelirde ciddi anlamda artış gözlendiğini belirtti.
        İlçenin en önemli tarımsal alanı olarak kabul edilen Gembos Ovası’ndaki kapalı devre yeraltı basınçlı sulama sistemlerinin devreye girmesiyle çiftçinin sulama konusunda yüzünün güldüğünü belirten Kaymakam Ay, bununla birlikte ilçe sınırlarında yetiştirilen çilek ve fasulye üretiminin de önemli ölçüde yükseldiğini aktardı. Sulama imkanlarının artması ile birlikte yöredeki sulu tarım alanlarının da genişlediğini ifade eden Kaymakam Ay, bunun neticesinde ekonomik değeri daha yüksek olan tarımsal ürünler yetiştirilmeye başlandığını kaydetti. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu teknik destek projenin Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından finansal alanda desteklenmesiyle birlikte yöre çiftçisinin ekonomik değeri daha yüksek olan çilek ve fasulye gibi ürünlere yönlenmeye başlandığını anlatan Ay, “Bu tür tarımsal faaliyetlere ilişkin bilgi ve deneyimlerinin artırılması amacıyla da üreticilerimiz için ilçe genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir. İlçemizin mevcut tarımsal arazi varlığı 32 bin dekar iken, bunun ancak 23 bini sulanabilmektedir. Henüz sulu tarım yapmak anlamında, sulanabilir arazimizin yalnızca yüzde 30’unu kullanabilmekteyiz ve bu durum bizlere sulanabilir tarım alanlarının etkin kullanması durumunda ilçemiz ekonomisinin tarıma dayalı olarak gelişebileceğini göstermektedir. Bu arada, İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan çilek yetiştiriciliği teşvik projeleri ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşların katkıları sonucunda bölgemizde 500 dekarlık alanda çilek, 6 bin dekarlık alanda ise fasulye yetiştirilmektedir. Bu kapsamda çilek yetiştiriciliğinden yaklaşık 4,5-5 milyon, fasulye yetiştiriciliğinden ise 4 milyon lira olmak üzere yaklaşık 9 milyon liralık gelir elde edildiği tahmin edilmektedir. İlçemizin gelişmişlik endeksi ile nüfusu dikkate alındığında bu durumun ilçe ekonomisi için hayati öneme haiz olduğu görülmektedir. Yaşanan bu olumlu gelişmeler neticesinde tarımsal faaliyetlerin etkin, verimli ve bilinçli yapılması konusunda çalışmalara devam edilmesi amacıyla başta İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyonun daha üst seviyeye çıkarılması hedeflenmektedir. Ayrıca, çiftçilerimizin yetiştirmiş oldukları ürünlerin en kısa sürede pazarlanması amacıyla gerekli birliklerin oluşturulması ve ekonomik değeri yüksek olan diğer tarımsal ürünlerin bölgemizde yetiştirilmesi amacıyla çalışmalara devam edilmesi öncelikli hedeflerimizdendir” dedi.
        Kaymakam Ay, bu çalışmalarda emeği geçen kurum, kuruluş ve ilgililere teşekkür ederken, tarımsal faaliyetlerde mevcut durumun çok daha iyi noktalara geleceği konusunda büyük ümit taşıdıklarını sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL