ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Doğalgaz Geliyor mu?

            BEYŞEHİR – Bakanlar Kurulu’nun, “Mevcut Doğal Gaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan İlçelere Doğal Gaz Ulaştırması Amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Görevlendirilmesine İlişkin Karar”ı..

Doğalgaz Geliyor mu?

 

          BEYŞEHİR – Bakanlar Kurulu’nun, “Mevcut Doğal Gaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan İlçelere Doğal Gaz Ulaştırması Amacıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğünün Görevlendirilmesine İlişkin Karar”ı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

            Kararla, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerden, ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari yüzde 60’ına tekabül eden elektrik abonesinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen abone bağlantı bedelini ilgili il özel idaresince belirlenecek banka hesabına yatırmış olan ilçelere bağlantı hatları için gereken yatırımlar, BOTAŞ tarafından gerçekleştirilecek.
            Abone bağlantı bedeli, bu kararın yürürlüğe girmesini takip eden 6 ay içinde ilgili il özel idaresince açılacak hesaba yatırılacak ve nemalandırılacak.

            Kararın yürürlüğe girmesini takip eden 6 ayın sonunda abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abone sayısı toplamı, toplam elektrik abone sayısının yüzde 60’ını geçen ilçelere bağlantı hatlarının yapımı için ilgili il özel idaresi tarafından BOTAŞ’a başvuruda bulunulacak.
            Başvuruda bulunanların ilçedeki toplam elektrik abone sayısının yüzde 60’ını geçmediği ilçeler ile herhangi bir sebeple bağlantı hattı yatırımı gerçekleştirilemeyen ilçeler için yatırılan abone bağlantı bedelleri, ilgili il özel idaresi tarafından geri ödeme gününe kadar işlemiş olan faizi ile birlikte abone bağlantı bedelini yatıran elektrik abonelerine iade edilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL