ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Eğitim Protokolü İmzalandı

       BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi’nde bir araya gelen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr…

Eğitim Protokolü İmzalandı

       BEYŞEHİR – Beyşehir Belediyesi’nde bir araya gelen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Çelik, Beyşehir’i eğitim üssü haline getireceği belirtilen protokole birlikte imza attı. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük yaptığı konuşmada, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek 2012-2015 dönemi eğitim ve geliştirme işbirliği protokolü hakkında bilgi verdi. Başıbüyük, “Tarihsel süreç içerisinde çok önemli şahsiyetlerin yetiştiği Beyşehir ve yöresinin eğitim üssü olması doğrultusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu anlamda kaymakamlık, belediye ve üniversite arasında geliştirilen işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu protokolün yöre halkına, kurumlara ve ilgili çevrelere yararlı olmasını diliyorum” dedi.

        Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise, bu işbirliğinin Beyşehir bölgesinin kalkınmasında büyük bir adım olduğunu belirterek, “Beyşehir’in tarihsel ve kültürel mirasını doğru anlayabilmek ve gelecek kuşaklara aktarabilmek yönünde yapılacak her çalışmanın içinde olacağız. 2012-2015 dönemi eğitim ve geliştirme işbirliği protokolünün ilçemizi bölgenin eğitim merkezi yapacağına inancım tamdır” şeklinde konuştu.
         SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Çelik de, Beyşehir’in üniversite kenti olması yolunda her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, “Bu bağlamda, yıllar boyu olumlu katkılarını gördüğümüz yöneticilerimize, akademik ve idari kadrolarımıza, her türlü hizmeti hak eden Beyşehir halkına ve özellikle hayırsever iş adamlarımıza şükranlarımı sunarım. Protokol kapsamı, zamanla daha da geliştirilerek bölgeyi eğitim ve cazibe merkezi yapacağız” diye konuştu.
        İşbirliği protokolünün turizmden tarıma, bilişim sektöründen sanayiye, balıkçılıktan sağlık sektörüne kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahip olduğu ve Beyşehir bölgesine pozitif katkılar sağlayacak bir proje olduğu kaydedildi.

 

2012-2015 Dönemi Eğitim ve Geliştirme İşbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirilecek kurslar şu şekilde açıklandı.

-II. Uluslararası Beyşehir ve Yöresi Sempozyumu,

-AB ve MEVKA Projeleri Bilgilendirme Eğitimi,

-Girişimcilik Eğitimi (KOBİ ve İŞKUR Destek Değerlendirme),

-Meyvecilik ve Bağcılık Çiftçi Eğitim Programı,

-Süt Sığırcılığı Eğitim ve Destek Projesi Eğitimi,

-Sürdürülebilir Balıkçılık Eğitimi,

-Bölgesel Silah İmalatının Savunma Sanayine Entegrasyonu,

-CNC (Freze/Torna) Tezgâhları Operatör Eğitimi,

-Yöneticiler ve Eğitimcilere Yönelik Kişisel Gelişim Eğitimi (Kaymakamlık Personeli, Maliye, Milli Eğitim, Diyanet, Emniyet, vd. kamu görevlileri),

-Turizmde Çalışan Yöre İnsanına Yönelik Pratik İngilizce, Almanca ve Rusça Kursları,

-ALES, KPSS, ÜDS ve KPDS Kursları,

-İhracat ve İthalat Elemanı Yetiştirme (Dış Ticaret) Kursu,

-Sigortacılık Eğitimi,

-Büro Yönetimi, Sekreterlik ve Yönetici Asistanlığı Kursu,

-Tıbbi İlaç Satış Mümessilliği (Represant) Eğitimi,

-Turizm Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Eğitimi,

-Yiyecek İçecek Hizmetleri Kursu,

-Halkla İlişkiler ve Organizasyonu Eğitimi,

-Uygulamalı Genel Muhasebe Kursu,

-Uygulamalı Temel Finansman Bilgisi Eğitimi,

-Bilişim Teknolojileri Eğitimi,

-Bilgisayar Destekli Çizim – AUTOCAD Kursu,

-Grafik Tasarım – PHOTOSHOP Kursu,

-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kursu,

-El Sanatları, Giyim – Tekstil Teknolojisi Eğitimi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL