ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Elleriyle Balık Topluyorlar

          BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nden Mayıs ayının başlarında BSA kanalına başlayan su akışı ile birlikte balıklar da akmaya başladı. Balık akışına mani olmak isteyen yetkililer, tarihi..

Elleriyle Balık Topluyorlar

 

        BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nden Mayıs ayının başlarında BSA kanalına başlayan su akışı ile birlikte balıklar da akmaya başladı. Balık akışına mani olmak isteyen yetkililer, tarihi Taşköprünün regülatör kapaklarına ızgara konulması için harekete geçti. Önce regülatör kapakları kapatılarak su akışı kesildi. Bu esnada kanalda yüzen balıkları ise vatandaşlar oltayla avlamaya çalışırken, kanala girmek suretiyle elleriyle ve değişik yöntemlerle toplayanlar da ilginç görüntüler sergiledi. Regülatör kapaklarına balık geçişini önlemek için konulacak ızgaralar bir vinç yardımıyla yerleştirildi. Ardından kapaklar tekrar açılarak su akışı devam etti.
        Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geç de olsa böyle bir çalışmanın yapılmasından dolayı ilgililere teşekkür etti. Gölden kanala su akışının başladığı günlerde bu önlemin alınmadığını ve girişimleri üzerine yetkililerin harekete geçerek ızgara uygulamasını hayata geçirdiğini anlatan Tan, “Beyşehir Gölü’ndeki balık neslinin bir yandan korunması istenirken, diğer yandan da Çarşamba kanalına akışına engel olmayıp zayi olmasına neden olunuyordu. Bu konularda biraz daha duyarlı olmak gerektiğini düşünüyorum. Zararın neresinden dönülürse kardır diye düşünüyorum ve unutulan ızgaraların kapaklara tekrar konulması ile gölden sulama kanalına kaçan balıkların zayi olmasının önüne geçildi” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL