ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Eşrefoğlu Ali Akkanat Üniversitesine doğru

  Akış ve Samancı yaptıkları ortak açıklamada, Beyşehir’e YÖK’ün teklifi, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2.3.2012 tarihli ve 5811 sayılı yazısı üzerine, 28.3.1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine..

Eşrefoğlu Ali Akkanat Üniversitesine doğru

 

Akış ve Samancı yaptıkları ortak açıklamada, Beyşehir’e YÖK’ün teklifi, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2.3.2012 tarihli ve 5811 sayılı yazısı üzerine, 28.3.1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 16.3.2012 tarihinde kararlaştırılan Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de imzasıyla kabul edildiğini 11.04.2011 tarih 2012/2969 karar sayısıyla resmi gazetede yayınladığı ifade etti.

Konya Milletvekilleri Mustafa Akış ve Gülay Samancı açıklamalarında Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu hızla değişen dünyada Türkiye’nin küresel rekabet gücüne katkıda bulunacak insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla, dört yıllık eğitim sonucunda lisans derecesi veren, bölümlerden oluşacağını, yüksekokulun kuruluşuyla birlikte akademik kadrosunu oluşturma çalışmalarına başlanılacağını, kendi kadrosunu oluşturana kadar Ali Akkanat İşletme Fakültesi, Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ve Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından ve Selçuk Üniversitesinin ilgili fakültelerindeki öğretim elemanlarından destek alınacağını belirttiler.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alması ve ilk yıl İşletme Fakültesi binasında eğitim vermesi planlanan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun eğitim binası inşaatı, okula da adı verilen hayırsever işadamımız Ali Akkanat tarafından yaptırılacağının altını çizen Akış ve Samancı, Beyşehir’in gurur abidesi haline gelen hayırsever Ali Akkanat’a Beyşehirliler adına teşekkür ettiler.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası boyutta artan rekabet ortamında eğitimin önemi çok daha fazla hissedilmeye başlanmıştır. Özellikle hızlı bir sanayileşme süreci yaşayan Konya’da kalifiye eleman sorununa çözüm arayan iş dünyası için üniversitelerin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Anadolu sanayicisinin kalifiye eleman ihtiyacına cevap verecek niteliklere sahip eğitim ve öğretim kurumları artık ihtiyacında ötesinde olmazsa olmaz bir hal almıştır. Özellikle Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna Endüstriyel Tasarım ve Tarımsal İşletmecilik Bölümlerinin kazandırılması halin de Beyşehir İlçesinde üretilen Silah Sanayiye önemli katkılarının olacağının altı çizilerek Beyşehir ve çevresi sanayi kuruluşları ve fabrikalar yönünden zengin sayılabilecek bir ilçedir. Bölgede bulunan Seydişehir Alüminyum Fabrikası, Konya Şeker tarafından hizmete açılan “Seydibey” entegre tesisi, bin 500 kişiye istihdam sağlayan BEYTEKS Tekstil A.Ş.  ile Üzümlü ve Huğlu Tüfek Sanayi, Mermer Fabrikaları, Balık İşleme Tesisleri, Doğanbey beldesi et işleme ve su tesisleri gibi büyük işletmelerde kalifiyeli elemana kavuşmuş olacaktır. Konya’nın sanayi alanındaki ağırlığı düşünüldüğünde sanayide gerekli yatırımları yapabilecek girişimci ve yatırımcılara sahip olmasının gereği daha iyi ortaya çıkmaktadır. Konya sanayisini ancak bilgi sahibi uzman kişiler kalkındıracaktır. Bu bakımdan eğitimin önemi oldukça büyüktür. Beyşehir’de kurulacak olan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konya sanayicisinin ve tarım kesiminin iş yapma kapasitesini artıracak, yapacağı araştırma ve atılımlar ile dünya ile rekabet edebilecek konuma gelme konusunda sanayicimizin önünü açacaktır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL