ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Eşrefoğlu Cami UNESCO’ya Hazırlanıyor

  BEYŞEHİR – UNESCO Dünya kültür mirası geçici listesindeki Eşrefoğlu Camisi’nin yönetim planı hazırlanıyor.      Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin yönetim planı hazırlanıyor.      15 Nisan 2011 tarihinde UNESCO dünya..

Eşrefoğlu Cami UNESCO’ya Hazırlanıyor

 

BEYŞEHİR – UNESCO Dünya kültür mirası geçici listesindeki Eşrefoğlu Camisi’nin yönetim planı hazırlanıyor.
     Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin yönetim planı hazırlanıyor.
     15 Nisan 2011 tarihinde UNESCO dünya kültür mirası geçici listesine dahil edilen tarihi caminin yönetim planı çalışmaları başladı.
     Bu kapsamda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden Beyşehir’e gelen yetkililer tarihi mekanda, yerinde inceleme çalışmaları yaptı.
     Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden gelen Şule Yıldız Kılıç ve beraberindeki yetkililerin tarihi mekanda gerçekleştirdiği inceleme çalışmalarına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, SÜ Beyşehir Ali Akkanat İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Murat Sezgin, İnşaat Mühendisleri Odası Beyşehir Temsilcisi Ertuğrul Muslu, Mimarlar Odası Beyşehir Temsilcisi Nuri Bülbül, Beyşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Naci Habir ve vatandaşlar eşlik etti.
     İncelemenin ardından  tarihi bedestende ilgili paydaşların da katılımıyla bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tarihi caminin UNESCO Dünya  Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için gerekli olan prosedürler anlatılırken, sunumlar gerçekleştirildi.
      Toplantının sonunda öneri yönetim alanı sınırı belirlendi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL