ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Uğurluel, Mekke ve Medine’yi Anlattı

              BEYŞEHİR – Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı faaliyet gösteren Beyşehir Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BEYSİAD), programlarına devam ediyor. 1442 yıl önce Alemlere..

Uğurluel, Mekke ve Medine’yi Anlattı

 

            BEYŞEHİR – Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) bağlı faaliyet gösteren Beyşehir Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BEYSİAD), programlarına devam ediyor. 1442 yıl önce Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed Mustafa’yı (s.a.v) anmak için Mevlid Kandili programı ve Talha Uğurluel’in Mekke-Medine’yi anlattığı bir konferans düzenlendi.

            Çevik Düğün Salonu’nda yapılan programa; Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, BEYSİAD Başkanı Atila Almaz ve vatandaşlar katıldı. Beyşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği programda bin 500 kişilik salona yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı ve bir çok kişi de yer bulamadığı için geri dönmek zorunda kaldı.

Program Afganistanlı Mutiullah Sıddıki’nin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra sahneye çıkan Talha Uğurluel, “Bu gece Mevlid Kandili maşallah salon tamamen dolmuş. İnşallah hepiniz buraya Peygamber Efendimizi anmaya geldiniz. Program amacına ulaşır bizler buradan gecenin hakkını vererek ve Peygamber Efendimizi anmış ve bir şekilde ayrılırız.” dedi.

            Daha sonra Hac ya da umreye gideceklerin kutsal topraklarda daha bilinçli hareket edebilmeleri için ön bilgilerin yararlı olacağına dikkat çeken Uğurluel, “Yüce Allah’ın yeryüzünde kendisine ayırdığı tek toprak parçası Kabe’dir. Bu nedenle Kabe’nin yer aldığı Mekke ve hicretin yapıldığı Medine şehirlerinin Müslüman alemi için büyük bir anlamı vardır. Uzun yıllar Osmanlı Devleti’nin himayesinde kalan ve çok iyi korunan kutsal topraklar, bu sayede bugünlere kadar tüm güzelliği ve ihtişamıyla gelebilmiştir. Allah, bu yolculuğu yaşamayı her Müslüman kuluna nasip etsin.” şeklinde konuştu.
           Mukaddes beldelerde Osmanlı’nın bıraktığı miraslara da değinen Uğurluel, ecdadın Mekke ve Medine’ye tarih boyunca ne kadar çok önem verdiğine işaret etti. Uğurluel, “Osmanlı padişahlarının hiç biri Mekke’ye gidemedi ve oraları göremedi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) ve kutsal topraklara hasretle yaşadılar. Ancak bu padişahlar kutsal beldeye değişik dönemlerde birçok hizmetler götürdü. Mekke hacılarının su ihtiyaçlarının görülmesi amacıyla 60 kilometre uzunluğunda su kemerleri yapıldı. Gelen hacı adaylarının yeme, içme ve konaklamaları için günümüzün tabiriyle konuk evleri yapıldı. Sebiller ve çeşmeler inşa edildi.” ifadelerini kullandı. Uğurluel, konferansa katılanlara hacca genç gitmeleri yönünde çağrıda bulundu.

            Program kapsamında Tarihi Eşrefoğlu Cami İmam Hatibi İsmail Efe, Mevlid-i Şerif okuyarak Hz. Muhammed’e salavatı şerifeler gönderildi.

            Talha Uğurluel’in kendi çıkarmış olduğu kitap ve CD’leri imzalamasıyla program sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL