ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Festival günlerinde eviniz soyulmasın

BEYŞEHİR – Beyşehir’de hafta başından itibaren start alan festival kapsamında düzenlenen konser programları nedeniyle aileler soluğu göl kıyısındaki festival alanında alıyor. Vatandaşların festival etkinliklerini izlemek için evlerini terk etmeleri, hırsızlık..

Festival günlerinde eviniz soyulmasın

BEYŞEHİR – Beyşehir’de hafta başından itibaren start alan festival kapsamında düzenlenen konser programları nedeniyle aileler soluğu göl kıyısındaki festival alanında alıyor. Vatandaşların festival etkinliklerini izlemek için evlerini terk etmeleri, hırsızlık yapmak için fırsat arayan hırsızlara gün doğuruyor. Bunu bilen polis ekipleri ise vatandaşların mağdur olmaması için yazılı broşürler dağıtarak uyarıyor. Polis ekipleri, ayrıca festival etkinlikleri ve konser programlarının olduğu saatlerde mahalle aralarında devriye faaliyetlerini yoğunlaştırarak hırsızlık olaylarının önüne geçmeye çalışıyor. 

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, festival alanında vatandaşlara uyarıcı broşürler dağıtıyor. 

Vatandaşları , festival dönemlerinde evlerini terk ettiklerinde olası hırsızlık olaylarına karşı daha dikkatli olmaya çağıran polis ekipleri, apartman giriş kapılarının kapalı tutulmasını,    evden ayrılırken kapı ve pencerelerin kilitli tutulmasını, kapı anahtarlarının paspas ya da ayakkabılıkta bırakılmamasını ve mümkünse dairedeki bir odanın ışığının yanık bırakılmasını istiyor.

Polis ekipleri, dağıttığı broşürlerde kontör dolandırıcılığı olaylarına karşı da vatandaşları uyararak bilinçlendiriyor. Dağıtılan  broşürlerde polisin kontör ve para istemeyeceğine vurgu yapılarak, kontör dolandırıcılığına karşı uyanık olunması isteniyor, “Kendisini kamu görevlisi, asker, polis, savcı olarak tanıtan kişilere,  çeşitli bahanelerle ‘ödül kazandınız’ mesajı göndererek ödülü almak için kontör-para isteyenlere ve tanıdık olmayan kişilere kontör ya da para göndermeyiniz.” ifadeleri kullanılıyor. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL