ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Göl Feneri’nden Ağaç Dikme Şöleni

         BEYŞEHİR – Beyşehir Göl Feneri Derneği’nin Bahçeliever Mahallesi’nde,  ‘tarihi İçerişehir Mezarlığı’ alanında gerçekleştirdiği ağaç dikme şölenine İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir..

Göl Feneri’nden Ağaç Dikme Şöleni

         BEYŞEHİR – Beyşehir Göl Feneri Derneği’nin Bahçeliever Mahallesi’nde,  ‘tarihi İçerişehir Mezarlığı’ alanında gerçekleştirdiği ağaç dikme şölenine İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı, Off-Road Kulübü üyeleri,sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da şölende bir fidanı toprakla buluştururken, fidanların dikildiği tarihi mezarlıkla ilgili şu bilgileri verdi. “Daha önce 70 bin 300 hemşehrimiz adına fidan dikeceğiz, her hemşehrimizin dikili bir ağacı olacak, demiştik. Bugün Göl Feneri Derneğimizin ağaç dikme şölenine katıldık. İlk ağacı Belediye Başkanı olarak diktik, can suyunu verdik. Dolayısıyla ilk icraatımız da ağaç dikmek oldu. 5 yıl sonra inşallah bu ağaçların gölgesinde daha tatlı, huzurlu ve mutlu bir şekilde röportaj yapmak kısmet olur. Burası çok eskiden mezarlıkmış. 25 yıldır da herhangi bir defin işlemi gerçekleşmemiş. 2 metre üzeri toprak dolgu ile kapatılmış. Bundan sonraki süreçte biz burayı yine mezarlık olarak kullanmayı düşünüyoruz. Mezarlık İşleri Müdürlüğümüz burada çevre düzenlemesi yaptıktan sonra, inşallah aşama aşama, diğer mezarlık da dolduktan sonra burada defin işlemlerine başlayacağız.Şu an görüntü itibariyle burada hoş bir ortam yok ama biz bu görüntüyü değiştireceğiz, işte buna ağaçlandırma çalışmalarıyla başlanmış oldu”dedi. 
        Beyşehir Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı ise, bu yıl 7’incisini gerçekleştirdikleri ağaç dikme şöleni kapsamında yaklaşık bin 400 fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi. Daha önce bu sayının 800 fidan olarak gerçekleştirildiğini anımsatan Takavcı, “Artık fidan dikme şölenlerimiz geleneksel hale geldi. Şamlar yolu, Genek bölgesi, Bayındır Mahallesi derken bu yıl tarihi İçerişehir Mezarlığı alanında bu faaliyeti gerçekleştirdik. Çok güzel bir katılım oldu, Beyşehir Doğa ve Off-Road Kulübü üyelerimiz de destek verdi. Burası bu çalışmayla ağaçlandırılmış olacak. Aynı zamanda bu tarihi mezarlık da yeniden tarihi hüviyetine kavuşmuş olacak. Destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada bugün bazıları 2, bazıları 3-4 yaşında olan mavi ladin, sedir ve çam fidanlarını toprakla buluşturduk” dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL