ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hüyük’e doğal arıtma

          HÜYÜK – Belediye Başkan Nusret Akgümüş, Hüyük ilçesinin katı atıklarını yakın zamanda devreye girecek doğal arıtma sistemi sayesinde bertaraf edeceğini söyledi.        ..

Hüyük’e doğal arıtma

          HÜYÜK – Belediye Başkan Nusret Akgümüş, Hüyük ilçesinin katı atıklarını yakın zamanda devreye girecek doğal arıtma sistemi sayesinde bertaraf edeceğini söyledi.
          Akgümüş, daha önce ilçe merkezinin katı atıklarının toplama çukurları denilen depolara taşınması neticesinde akarsular vasıtasıyla çevreye yayıldığını anımsattı. Bölgeyi bu sorundan kurtarmak  için Belediye olarak bir çalışma içerisine girdiklerini ve Hüyük için en uygun olanın doğal arıtma sistemi olduğuna karar verdiklerini aktaran Akgümüş şu bilgileri verdi: “Diğer arıtma sistemleri Hüyük’ün nüfus şartlarına göre çok maliyetli idi. Bundan dolayı daha ekonomik çözüm olan doğal arıtma sistemini hayat geçirmeye karar verdik. Çevre Bakanlığı ile ortak yaptığımız proje çalışması ile doğal arıtma sistemini bölgemize kazandırmak için kolları sıvadık. Geçen yıl başladığımız çalışmalar bitme aşamasına geldi. Sanıyorum bir ay içerisinde doğal arıtmamızı faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Tesis devreye girdiğinde, arıtmadan geçen katı atık sularını tarım alanlarında değerlendirme imkanı olursa, böyle bir düşünce de içerisindeyiz. Ancak bunun için insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturup oluşturmadığını belirlemek için tahlil sonuçlarını beklememiz gerekiyor. Böyle bir imkan da ortaya çıkarsa ilçemiz merkezinin atık sularını geri dönüşüm yoluyla tekrar kazanma imkanı da bulmuş olacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL