ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hüyük, büyükşehir yasasına hazır

              HÜYÜK-Hüyük’ün, Konya’da yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasasına en hazır ilçe olduğu belirtildi.             Hüyük İlçe Belediye Başkanı Nusret..

Hüyük, büyükşehir yasasına hazır

 

            HÜYÜK-Hüyük’ün, Konya’da yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasasına en hazır ilçe olduğu belirtildi.
            Hüyük İlçe Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, Beyşehir Göl’e yaptığı açıklamada, ilçe sınırları içerisinde yer alan belde ve köylerin birbirine ve şehir merkezine olan kısa mesafesinin Konya’nın 31 ilçesi içerisinde Hüyük’ü yeni büyükşehir yasasısna en hazır ilçesi konumuna getirdiğini söyledi.

Hüyük ilçesine bağlı halen 10 belde ve 9 köy olduğunu anımsatan Akgümüş, “Ben tabiri caizse şöyle diyorum; adeta bu büyükşehir belediyesi yasası, ilçe merkezi de dahil 20 yerleşim birimi olan Hüyük için çıkarılmış bir yasa oldu, böyle görüyor ve hissediyorum”dedi.

Yürürlüğe giren büyükşehir yasasıyla Hüyük’ün kasaba ve köylerinin de artık mahalle haline dönüştüğünü vurgulayan Akgümüş, 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçiminin ardından ilçenin bir 19 mahalleye daha kavuşacağını söyledi. İlçe merkezi ile birlikte yeni dönemde bu 19 mahalleye daha hizmet verileceğini kaydeden Akgümüş, coğrafi olarak köy ve kasabaların hem birbirlerine, hem de kent merkezine olan yakın mesafesi nedeniyle yeni büyükşehir belediyesi yasasının Konya’da en rahat ve en rantabıl uygulanabilecek ilçeler arasında Hüyük’ün ilk sıralara yerleşeceğini savundu. Akgümüş, yeni yasa ile birlikte hizmet konusunda daha koordineli ve aktif hareket edileceğini belirterek, şu değerlendirmelere yer verdi:

“Yeni dönemde tek yerden, tek merkezden.araç, gereç ve teknik donanım ile personeli de daha zenginleşmiş bir şekilde tek bir güç haline geleceğiz.  Hizmetin dağılımı ise merkezden sağlanacak, tabi burada Konya Büyükşehir Belediyemizin de çok büyük katkı ve destekleri olacak. Ana arter yollar büyükşehir tarafından imar edilecek, KOSKİ, kanalizasyon, itfaiye hizmetleri yine büyükşehir tarafından yürütülecek. Hüyük de, şu anda Selçuklu, Karatay ve Meram merkez ilçelerinin yaptığı görevleri yerine getirecek. Ben şahsen, ilçe olarak bu yasanın Hüyük için çok faydalı olacağını ve bölgemizin çok kısa sürede kalkınacağını , 31 ilçe içinde en kısa zamanda adapte olacağımızı ve en kısa zamanda, hizmetle hızlı bir şekilde tanışarak, en öncelikli ilçelerden bir tanesi olacağımızı düşünüyorum. Farklı düşünenler de olabilir ama, bölgemizdeki yaygın kanaat de bu yönde. Ayrıca, gerçekten şu anda belde belediyeleri, buna ilçe merkezi de dahil ekonomik yönden sıkıntılar çekmekte. Nüfus kriterlerine göre gelen, İller Bankası paylarımızdaki nüfus orantılarımız çok az. Şu anda köy ve beldelerimizle 19 bin nüfusu olan bir ilçe konumundayız. 80 bin nüfustan göç vere vere, burada doğan insanları doyuramadığımızdan bu noktaya gelmişiz. Ama, imkanlarımız kısıtlı da olsa insanlar bizden hizmet bekliyor, kaynaklarımız kısıtlı diye, belediyelerimizin imkanı az diye insanları hizmet etmekten mahrum bırakamayız. Bu anlamda, yeni büyükşehir yasası ile birlikte gelirlerimizin de daha artacağından söz ediliyor. İmkanlarımız ve gelirlerimiz arttıkça ise bu daha çok bölgeye hizmet anlamına gelecek.Şu anda, Hüyük yeni büyükşehir belediyesi yasasına en hazır ilçe durumundadır. Biz hazırız, 9 tane köyümüzün 7 tanesinin zaten Hüyük Belediyesi olarak temizlik ve çöp hizmetini de yürüten bir konumdayız. Bunun yanında, köylerimize muhtarlarımızın da talebi doğrultusunda zaten cenaze nakil, morg, mezar kazma gibi başta olmak üzere araç gereç yönünden de hizmet ve desteklerimiz oluyordu. O yüzden biz bu işlere yabancı değiliz. Beldelerimizdeki eleman ve ekipmanlarımızın da bünyemize katılımıyla daha da güç birliği yapacağız. Köylerimize zaten hizmet veriyorduk, yeni dönemde beldelerimize de bu hizmetleri vermeye başlamış olacağız. Bu manada, büyükşehir belediyesi yasasının Hüyük açısından çok olumlu olacağı kanaatindeyim. Yasayı çıkaranlara bu açıdan teşekkür ediyorum. Bunu uygulayacak olanlara ise ‘Allah kolaylık versin’ diyorum.”

Ali Rıza Önses/ÖZEL HABER

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL