ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Hüyük’te Yeşil Atak

          HÜYÜK – Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden bu yana Hüyük ilçesinde toprakla buluşturdukları fidan sayısının 17 bine ulaştığını, bununla da yetinmeyerek..

Hüyük’te Yeşil Atak

 

        HÜYÜK – Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden bu yana Hüyük ilçesinde toprakla buluşturdukları fidan sayısının 17 bine ulaştığını, bununla da yetinmeyerek bir 7 bin orman fidanını daha bölgeye dikerek ‘daha yeşil bir Hüyük’ hedefini gerçekleştireceklerini söyledi.
       “Yeşil olmazsa, olmazımızdır” sloganı ile hareket ederek ilçede ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Akgümüş, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın da desteğiyle bu faaliyeti yürüttüklerini söyledi. Toprakla buluşturulan fidanları sadece gözle görünmeyen ormanlık alanlara değil, halkın birebir gözüyle görebileceği ilçe merkezi, kasaba ve köylerde de dikerek farklı bir çalışmanın içerisine girdiklerini anlatan Akgümüş, şu bilgileri verdi: “Son olarak 7 bin fidanın daha tahsisini yaptırdık. İzmir Torbalı, Sakarya Hendek ve Manisa Salihli’deki orman fidanlıklarından 8 TIR vasıtasıyla bölgemize intikal ettirdiğimiz mavi ladin, ıhlamur, top akasya, su elması, laylak, sümbül, dişbudak gibi türlerin de arasında olduğu değişik türdeki fidanları ilçemizin ana caddeleri ve peyzaj çalışmaları yapılan yerlerde de toprakla buluşturmaya başladık. Bu çalışmayı tamamen Belediye personelimizle birlikte yürütüyoruz. Bugüne kadar bölgemizde diktiğimiz 17 bin fidanın üzerine bir 7 binini daha toprakla buluşturarak yaklaşık 24 bin sayısını yakalamanın hesabını yapıyoruz. Bu fidanları toprakla buluşturduğumuzda ilçemizin görünümü daha da değişecek. Hüyük ilçemiz coğrafi yönden gerçekten çok güzel ve muhteşem bir yer ama biz bunu daha da güzelleştirip adeta bir Karadeniz’i andıran görüntüye büründürmek istiyoruz. Özellikle, bugüne kadar ağaçlandırma çalışması yapılmayan dağlık alanlarımızda da yeşil örtüyü hakim kılmak istiyoruz. Tabi bunu yaparken, fidanın adeta bir çocuk gibi olduğunu ve sadece dikilmesinin yeterli olmayacağını, bakımının da önemli olduğunu biliyoruz. Bu açıdan, bu çalışmaları yürütürken orman şeflerimizin teknik bilgilerinden de personelimizi istifade ettirdik. Daha bilinçli bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Eğer fidanlara bakılmazsa, dikmenin de bir anlamı olmayacağından hareket ediyoruz. İnşallah, bahar dönemiyle birlikte daha da hız kazanacak bu çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgemizin gelecekte yemyeşil bir hale gelmesini hedefliyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL