ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Jandarmadan şiddete karşı seminer

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde jandarma tarafından “Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet” projesi kapsamında aile içi şiddete karşı seminer verildi.          Konya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım..

Jandarmadan şiddete karşı seminer

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde jandarma tarafından “Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet” projesi kapsamında aile içi şiddete karşı seminer verildi. 
         Konya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği’ne bağlı jandarma ekipleri, Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Esence Mahallesi’nde açılan dekoratif süsleme sanatı kursu gören kadınlar ile mahalle sakini kadınlarla bir araya gelerek, aile içi şiddetin önlenmesi kapsamında bilgilendirme semineri verdi.

JANDARMA ŞİDDET MAĞDURU KADINLAR İÇİN NÖBETTE

Seminerde, aile içi şiddetin önlenmesinde mutlu ve özgüvenli bireylerden oluşan huzurlu ve güçlü bir aile ve gelişmiş bir toplum için tüm jandarma personelinin kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesiyle hareket etmekte olduğu belirtildi.
Seminerde, kadınlara herhangi bir şiddete maruz kaldıklarında başvurabilecekleri kurumlar ve telefon numaraları ile ilgili bilgiler veren jandarma, jandarma teşkilatının şiddet mağduru kadınların güvenliği için 7 gün 24 saat boyunca nöbette olduğunu ifade etti.

HER ON KADINDAN 4’Ü ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Jandarma teşkilatı olarak şiddet gören kadınların her zaman yanlarında olduklarını anlatan jandarma ekipleri, Türkiye’de her 10 kadından 4’ünün fiziksel şiddete maruz kaldığını, her on kadından birinin ise gebeliği sırasında fiziksel şiddete maruz kaldığını söyledi. Bu durumlarda kadınların çaresiz olmadığını iyi bilmeleri gerektiğini aktaran jandarma, kadınlara var olan yasal haklarını çok iyi bilmelerinin gerektiği ifade edildi. Bu hakların bilinmesinin kadını güçlendireceğini ifade eden jandarma şiddet gören çocuklar için de endişelenmemek gerektiğini jandarma mensuplarının bu durumda da her an göreve hazır olduğunu belirtti.

ŞİDDET GÖREN KADINLARA KONUKEVİ İMKANI

 Şiddet gören kadınların artık güven içerisinde sığınabileceği barınma evlerinin olduğuna da dikkat çeken jandarma, jandarmanın kapısının ‘şiddet görüyorum’ diyen her kadına açık olduğunu, Konya’da 2 yılda şiddet gördüğü için 871 kadının İl Jandarma Komutanlığı’na başvuruda bulunduğunu, bunlardan 101’inin ise kadın konukevine yerleştirildiğini, 524’üne ise önleyici ve koruyucu tedbir kararı uygulandığını kaydetti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL