ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kasım Ayında Çilek

         BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Hüyük ilçesine bağlı Budak köyünde sahile sıfır noktalardaki arazilerde oluşturulan bahçelerde yapılan deneme çilek üretiminden başarılı sonuçlar alındı.         Budak..

Kasım Ayında Çilek

 

       BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Hüyük ilçesine bağlı Budak köyünde sahile sıfır noktalardaki arazilerde oluşturulan bahçelerde yapılan deneme çilek üretiminden başarılı sonuçlar alındı. 
       Budak Köyü Muhtarı Mehmet Akol, yaptığı açıklamada, son dönemde çilek üretiminde adres haline gelen Hüyük ilçesinin Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan köylerde de bu ürünü yaygınlaştırabilmenin gayreti içerisinde bulunduklarını ifade etti. Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün de destekleriyle köydeki 5 kişinin kabarla türü çilek fidesini göl kıyısındaki alanlarda toprakla buluşturduğunu belirten Akol, “Budak köyünün Beyşehir Gölü’ne sıfır noktasındayız. Burada köylümüze örnek olması açısından 1 dönümlük bir alanı çilek bahçesi haline dönüştürdük. Yukarı köylerimizde muazzam bir çilek yetiştiriciliği var. Vatandaşlar da güzel gelir elde ediyor. Köylümüz bahçemizi görünce bayağı bir talep oldu. 5 kişi çilek ekmiştik, önümüzdeki sene bu sayının çok daha fazla olacağına inanıyoruz” diye konuştu. Akol, kış mevsiminin gelmesine rağmen oluşturdukları çilek bahçesinde kıpkırmızı renklere sahip hala ürün toplayabildiklerini ifade ederek, “İl Özel İdaremizin verdiği kabarla cinsi çilek verimi bölgede yaygın olarak dikilenlerine göre verim düzeyi düşük ama oldukça dayanıklı ve aroması çok güzel oluyor. Göl kıyısındaki bahçemizde kar düşünceye kadar çilek alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL