ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kasksız yola çıkmayın

  BEYŞEHİR-Beyşehir’de kask takmayan ve trafik kurallarına uymayan motosiklet sürücülerine ceza yağıyor. Yaz mevsimi ile birlikte şehir merkezinde motosiklet kullanımının yaygınlaşması ve buna bağlı olarak bu araçların trafik kazalarına karışma..

Kasksız yola çıkmayın

 

BEYŞEHİR-Beyşehir’de kask takmayan ve trafik kurallarına uymayan motosiklet sürücülerine ceza yağıyor.

Yaz mevsimi ile birlikte şehir merkezinde motosiklet kullanımının yaygınlaşması ve buna bağlı olarak bu araçların trafik kazalarına karışma oranının artması üzerine harekete geçen trafik ekipleri, motosiklet sürücülerini yakın takibe aldı.

  Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı şehir içi trafik ekipleri,özellikle sürücülerin kask kullanmasına yönelik tedbirleri artırdı. Trafik ekipleri, günün değişik saatlerinde ve değişik noktalarında gerçekleştirdiği uygulamalarda başına kask takmayan, küçük yaşta kullanım ile ehliyetsiz, vize süresi geçmiş, gürütü kirliliğine yol açan susturucusu sökülmüş ve plakasız motosikletler üzerinde kontroller gerçekleştiriyor.Bu kontrollerde uygulanan para cezalarının yanısıra, çok sayıda motosiklet trafikten men ediliyor, sürücüleri mahkemeye sevk ediliyor.Bu arada, kaskı olduğu halde seyir halinde iken başına takmayan sürücülere de cezai işlem uygulanıyor.

  Trafik ekiplerine uygulama noktalarında asayiş ekipleri de destek veriyor. Uygulama noktalarında trafik polisini gördüğünde kaçmak isteyen ya da ‘dur’ ihtarına uymayan motosiklet sürücüleri, yol güzergahında pusuda bekleyen asayiş ekipleri tarafından yakalanarak gerekli cezai işlemin yazılması için trafik ekiplerine teslim ediliyor.

  Bu arada, gün içerisinde resmi ve sivil polis ekiplerinin de şehir merkezinde kask kullanmadığı belirlenen motosiklet sürücülerinin plakalarını, saat ve geçtiği caddeyi de trafik ekiplerine bildirmek suretiyle cezai işlem uygulamada önemli rol aldığı belirtiliyor.Trafikta kask takmayan sürücülere yazılan ceza makbuzları sonradan ikamet adreslerine gönderiliyor.

    Emniyet yetkilileri,kask kullanmayan ve kurallara uymayan motosiklet sürücülerine karşı denetimlerin yaz boyunca devam edeceğini kaydettiler. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL