ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Konya Yatırım Üssü Olacak

         KONYA-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de belediyecilik alanında çok önemli başarılar elde ettiğini..

Konya Yatırım Üssü Olacak

         KONYA-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de belediyecilik alanında çok önemli başarılar elde ettiğini ve birçok şehre örnek olduğunu söyledi. Konya’nın çok hızlı büyüdüğünü ve geliştiğini kaydeden Bakan Elvan, “Bu bölge Türkiye’nin en önemli üretim üslerinden biri olacaktır” dedi.
          Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın en önemli yatırımlarının Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Konya-Ankara ve Konya-Eskişehir hızlı tren seferlerinin şehirleri hareketlendirdiğini vurgulayan Başkan Akyürek, hızlı trenin Konya’nın gelişimine büyük katkı sağladığını dile getirdi. Lojistik Merkez ile hızlı tren istasyonunun ihalesinin 24 Haziran’da yapılacak olmasının şehir için büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Akyürek, “Uluslararası havaalanı terminali de bitme sürecinde. Biz de çevre düzenlemesi konusunda gereken katkıyı yapacağız. Konyamızın hedefleri bitmez. Artık Konya Büyükşehir sınırları il sınırları olduğu için çevre yolunun dışında özellikle demiryolu ile ulaşılan ilçeler arasında ve Karaman’la Konya arasında daha yoğun seferler, bir banliyo hattı oluşturulması gibi konular da gündemimizde” dedi. Başkan Akyürek, bugüne kadar Konya projelerine her türlü desteği veren Bakan Elvan’a teşekkür etti. KONYA ÖRNEK ŞEHİR Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de belediyecilik alanında çok önemli başarılar elde ettiğini ve birçok şehre örnek olduğunu vurgulayarak, Başkan Akyürek’i tebrik etti. Konya’nın çok hızlı büyüdüğünü ve geliştiğini kaydeden Bakan Elvan, “Konya’ya çok büyük yatırımlar yapılması rağmen hala yeterli olmuyor. Orta Anadolu’da güçlü bir cazibe merkezi olan Konyamız, daha güçlü hale gelip çevre illerle birlikte kalkınma alanında öncülük yapacaktır. Bu bölge Türkiye’nin en önemli üretim üslerinden biri olacaktır” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek Bakan Elvan’a Mesnevi ve ebru tablosu hediye etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL