ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Dağda Mahsur Avcılar Kurtarıldı

BEYŞEHİR – Beyşehir Yenidoğan Mahallesi’nde avlanmaya çıkan fakat, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan dağ yolunda mahsur kalan İsveçli avcıların imdadına Beyşehir Belediyesi ve Jandarma ekipleri yetişti.     ..

Dağda Mahsur Avcılar Kurtarıldı

BEYŞEHİR – Beyşehir Yenidoğan Mahallesi’nde avlanmaya çıkan fakat, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan dağ yolunda mahsur kalan İsveçli avcıların imdadına Beyşehir Belediyesi ve Jandarma ekipleri yetişti.
       İsveçli 19 turist, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün düzenlediği 5 gün süreli yaban domuzu sürek av partisine katılmak üzere ilçemize geldi.
      Sürek avı için Beyşehir’in Yenidoğan Mahallesi’ne gelen 25 kişilik avcı gurubu yoğun kar yağışı ve tipiyle birlikte avlandıkları arazide mahsur kalınca 156 jandarma imdat’tan yardım istedi. Yardım çağrısından sonra hemen harekete geçen Beyşehir Belediyesi ve jandarma ekipleri yoğun ve özverili çalışma sonrasında kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu yolu açarak avcılara ulaştı.
       Kurtarma çalışmalarını yerinde koordine eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Yenidoğan Mahallemize gelen İsveçli avcı turistler yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle mahsur kaldıklarını bildirdiler. Karla mücadele ekiplerimizi anında kurtarma çalışmalarına yönlendirdik. Kötü hava şartları ve yaklaşık bir buçuk metreye ulaşan kar kalınlığı çalışmalarımızı yavaşlatsa da ekiplerimizin büyük gayretiyle yolu açtık ve 25 kişilik avcı gurubunu sağ salim kurtardık.”dedi. Yetkililer, kötü hava koşullarının etkisini artıracağına dikkati çekerek, avcıların ve çobanların daha dikkatli olmasını, mümkünse yayla ve dağlara çıkılmamasını istedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL