ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kutlu Doğum Yürüyüşü

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Müftülüğü, Beyşehir Kaymakamlığı ve Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle Kutlu Doğum Haftası kapsamında kutlu doğum yürüyüşü, kutlu doğum gül dikimi ve kutlu doğum aşı ikramı etkinlikleri..

Kutlu Doğum Yürüyüşü

BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Müftülüğü, Beyşehir Kaymakamlığı ve Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle Kutlu Doğum Haftası kapsamında kutlu doğum yürüyüşü, kutlu doğum gül dikimi ve kutlu doğum aşı ikramı etkinlikleri düzenledi. Mehteran takımının gösterileri eşliğinde Merkez Çarşı Camisi önünde ellerinde güller taşıyan ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla başlayan yürüyüşü kent merkezindeki ana caddelerden tarihi Eşrefoğlu Camisi önüne kadar devam etti. Yürüyüş esnasında vatandaşlar ve öğrenci grupları Peygamber sevgisini konu alan pankartlar taşıdı, katılımcılar ellerindeki gülleri geçtikleri güzergahlarda kendilerini alkışlarla izleyen vatandaşlara verdi.
        Yürüyüşün sonunda ilçe protokolü ve katılımcılar tarihi cami önünde sembolik olarak oluşturulan mini bir gül bahçesinde gül fidanlarını toprakla buluşturdu.
       Tarihi cami önünde konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Peygamber sevgisinden söz ederek, “Adım başı Peygamber sevgisiyle gönlümüzün dolmasını, doymasını ve etrafına, çevresine de yaşanarak bir hayat modeli sunmasını dilerken, güllerin Efendisi S.A.V. Efendimiz adına oluşturduğumuz mini bir gül bahçesinde gülleri toprakla buluşturduk” diye konuştu. Erdoğan, “Şüphesiz, vatan sevgisine ve müdafaasına olan duygusunu, tarihin ta derinliklerinden Tuna boylarından, Nil kıyılarından, Kafkaslar’dan dünyanın birçok yerinden sanki bir rüzgar eser gibi tarihi bir hatırayı bize hatırlatan mehterle birlikte buraya kadar gelmiş olduk. Bu kutlu yürüyüşümüz kutlu nebi hatırına kutlu olsun, mübarek olsun” şeklinde konuştu.
         Konuşmalar sonrasında mehteran takımı konser programına devam ederken, din görevlileri ise ilahiler seslendirdi. Programın sonunda katılımcılara organizeye destek veren Beyşehir Belediyesi tarafından kavurma, pilav, çorba ve helva menüsünden oluşan kutlu doğum aşı ikram edildi.
           Beyşehir’de Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Merkez Çarşı Camisi’nde mevlit programı da düzenlendi.
          Kutlu doğum yürüyüşüne Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kahraman Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, SÜ Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Aziz Öztürk, İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenci grupları katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL