ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Mehmetçiklere Kına

        BEYŞEHİR – Beyşehir’de, Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nde öğrenim gören 17 özel öğrenci için temsili askerlik uygulaması yapıldı. Jandarma Teşkilatı’nın 175’inci yıldönümü faaliyetleri..

Mehmetçiklere Kına

        BEYŞEHİR – Beyşehir’de, Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nde öğrenim gören 17 özel öğrenci için temsili askerlik uygulaması yapıldı. Jandarma Teşkilatı’nın 175’inci yıldönümü faaliyetleri kapsamında bu yıl sadece Jandarma birliklerinde uygulanacak temsili askerlik uygulaması Beyşehir’de renkli görüntüler oluşturdu.
         Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kamil Akkanat Özel Eğitim Merkezi işbirliğinde 12 Mayıs Pazartesi günü Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’nda 1 gün süreyle temsili askerlik yapacak 17 engelli öğrenci için okul bahçesinde askere uğurlama etkinliği düzenlendi. Asker uğurlama ve kına gecesi programına Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Macit, İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Çelik, daire amirleri, jandarma personeli, gaziler ve şehit yakınları, engelli öğrenciler ve aileleri ile öğretmenleri katıldı. Törende konuşan Beyşehir Belediye    Başkanı Murat Özaltun, kendisinin de askerliğini 11 yıl önce yaptığını ifade ederek, “Aynı bu şekilde coşkulu bir topluluk böyle beni askere uğurladı, biz de inşallah bu kardeşlerimizi bugün askere, coşkulu, huzurlu ve mutlu bir şekilde uğurlayacağız. Askerlik duygusunu hep beraber bir kez daha yaşayacağız” dedi.
        Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Çelik ise, Pazar günü Anneler Günü olduğunu hatırlatarak, “Anneler Günü’ne en güzel hediyeyi Beyşehir Jandarma Komutanlığımız sunuyor. Annelerimize, evlatlarına askerlik yaptırarak, verilecek hediyelerin en güzelini hazırladılar.Beyşehir’de ilkleri yaşıyoruz. Bugünkü kına programımızda, askere gidecek yavrularımıza örflerimiz gereği, vatana kurban etmek için kına yakacağız, ardından eğlencelerimiz başlayacak. En sonunda ise konvoy eşliğinde askerlerimizi uğurlayacağız. Pazartesi günü ise 17 engelli öğrencimiz Beyşehir Jandarma Komutanlığı’nda temsili olarak askerliklerini yapacak” şeklinde konuştu.
        Askere uğurlama etkinliğinde vatani görevini yapacak engelli öğrenciler omuzlarına sarılı Türk bayraklarıyla çalan davul zurnalar eşliğinde oynadı, halaylar çekildi. Engellilere protokol, jandarma personeli ve askere evlatlarını gönderecek engelli öğrencilerin anneleri de eşlik etti. Bazı engelli öğrenciler, Konya kaşık havalarında da kaşıklarla oynayarak coşku dolu anlar yaşadı. Etkinlikte askerlerin ellerine kınalar da yakılırken, yörenin geleneksel yemekleri görücüye çıkarıldı.                Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir’de asker uğurlama törenlerinde gelenek olan asker bulguru dağıttı. Davetlilere asker lokumu ve kuruyemiş de ikram edilirken, bazı engelli öğrenciler Anneler Günü nedeniyle sürpriz özel gösteriler sundu. İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan ise Mehmetçikler için asker duası yaptı.
          Programın sonunda askere gidecek engelli öğrenciler ‘en büyük asker bizim asker’ sloganlarıyla havaya atıldı. Asker uğurlama töreni jandarma araçlarının da katıldığı okul önünde başlayan, şehir merkezindeki turla devam ederken otogarda sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL