ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Milletvekili Kalaycı Hastaneyi Sordu

Beyşehir – Beyşehirde yapılacak olan devlet hastanesinin iptaliyle ilgili MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda soru önergesi verdi.            ..

Milletvekili Kalaycı Hastaneyi Sordu

Beyşehir – Beyşehirde yapılacak olan devlet hastanesinin iptaliyle ilgili MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda soru önergesi verdi.

            Kalaycı: 12 Kasım 2013 tarihinde ihalesi yapılması beklenirken, hastanenin yeri konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından uygun bulunan alanla ilgili Bakanlığınızca alınan tahsis kararının, geçtiğiz günlerde yine Bakanlığınızca iptal edilmesi,
            Beyşehir ile birlikte bölgede bulunan ilçelere de hitap edecek olan ve büyük bir özlemle beklenen yeni hastane yapımının engellenmesi kamuoyunca tepkiyle karşılanmış olup, bu işin arkasında hangi hesapların ve kimlerin bulunduğu merak edilmektedir.

            Buna göre; Yeni Beyşehir Devlet Hastanesi için Bakanlığınızca onaylanan yer tahsisi, daha sonra neden ve hangi gerekçelerle iptal edilmiştir? Alınan kararda kamu yararı gözetilmiş midir? Eğer alan uygun değilse, daha önce nasıl onay verilmiştir? Bakanlığınız bir inceleme ve araştırma yapmaksızın keyfi kararlar mı alıyor?
          Bakanlığınızın aldığı kararın değiştirilmesinde, yapılan tahsisin iptal edilmesinde kimler ve nasıl etkili olmuştur?  

            Bu işin arka planında rant hesapları bulunduğuna yönelik bir tespitiniz var mıdır?

          Beyşehir’e gelecek çok önemli bir hizmetin engellenmesinin sorumlusu kimdir, bunun vebali kimlerdedir?

Konunun her yönüyle aydınlatılması için ivedilikle bir araştırma veya inceleme yaptıracak mısınız? Beyşehir’in bir an önce yeni hastanesine kavuşabilmesi için alınan kararı yeniden gözden geçirecek misiniz?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL