ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Minik Yürekler, Huzurevinde Kalan Yaşlıları Unutmadı

BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde öğrenim gören ana okulu öğrencileri, öğretmenleriyle beraber ziyaret ettikleri huzurevinde kalan yaşlılara içerisinde kendi elleriyle çizdikleri resimlerin olduğu sevgi mektuplarını hediye etti.  Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulu’nda..

Minik Yürekler, Huzurevinde Kalan Yaşlıları Unutmadı

BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde öğrenim gören ana okulu öğrencileri, öğretmenleriyle beraber ziyaret ettikleri huzurevinde kalan yaşlılara içerisinde kendi elleriyle çizdikleri resimlerin olduğu sevgi mektuplarını hediye etti. 

Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulu’nda öğrenim gören öğrenciler, yaşadıkları duygularını yansıtan resimler yaparak, ‘sevgili büyüğüm, ellerinizden öpüyorum’ yazılı zarflar içerisine yerleştirip bu mektupları ziyaret ettikleri Konya Dr.İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılara verdi. 
Alaaddin Keykubat Anaokulu Müdürü Selma Öztürk, burada yaptığı açıklamada, 23-30 Ekim tarihlerinin her yıl PTT haftası olarak kutlandığını hatırlatarak, “Biz de bu hafta dolayısıyla bir proje hazırladık ve çocuklarımız okur yazar olmadığı için yaşadıkları duyguları resimlerle anlatarak kağıtlara dökmelerini sağladık. Bu resimleri zarflar içerisine koyarak mektupları Dr.İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılara hediye etmek üzere Konya’ya getirdik.”dedi. Öztürk, zarflar içerisindeki resimlerde çocukların çizdiği insan ve bireyler ile kalplerin var olduğunu dile getirerek, “Çünkü onlar sevgilerini bu şekilde aktarıyorlar. Bu resimleri bir zarf içerisinde nereye gönderebiliriz diye düşünürken, huzurevinde kalan büyükanne ve büyükbabalarımız aklımıza geldi. O yüzden, bu mektupları kendilerine vermek üzere Konya’da huzurevi ziyareti yaptık”dedi. 
Ana okulunda öğrenim gören çocukların ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, huzurevinde kalan insanların da sevgi ve saygıya ihtiyacı olduğunu düşündükleri için böyle bir proje geliştirdiklerini belirterek, “O yüzden çocuklarımızla birlikte mektuplarımızın içinde onlara sevgi ve paylaşmayı getirdik, enerji getirdik. Çocukların enerjisi ile birlikte bugün burada hep birlikte olmak istedik. Öğretmen arkadaşlarımızla birlikte bu ziyareti gerçekleştirdik. Bugün burada hayatın koşuşturmacası içerisinde, telaşesinde yaşlılarımızı huzurevine bırakıp da arkasından ilgilenmeme gibi bir davranışı doğru bulmuyoruz. Ve çocuklarımıza da bu yönde model olmak istiyoruz. Onlara ziyaretimizle bir gün de olsa renk katmak istedik, gönüllerine mini küçük kelebeklerle konmak istedik.” şeklinde ifadelere yer verdi. 
Öztürk, ziyaret ettikleri huzurevinde kalan büyüklerin mektupları açtıktan sonra çocukların emeklerini görünce çok mutlu olduklarını, amaçlarının da zaten onları mutlu edebilmek olduğunu kaydetti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL