ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Motosiklet Tutkunları “Trafikte Farkındalık” İçin Yollarda

  Trafikte farkındalık oluşturarak kask kullanımına dikkat çekmek için 3 bin kilometrelik sürüş yapmayı hedefleyen motosiklet tutkunları, Denizli’den start alan seyahatlerinindönüş yolcuğunda Konya’nın Beyşehir ilçesinde mola verdi. Grup, tek tip kıyafet, uzun saçları ve sakallarıyla dikkat çekti. Geceyi Konya’nın Beyşehir ilçesinde geçiren ve..

Motosiklet Tutkunları “Trafikte Farkındalık” İçin Yollarda

 

Trafikte farkındalık oluşturarak kask kullanımına dikkat çekmek için 3 bin kilometrelik sürüş yapmayı hedefleyen motosiklet tutkunları, Denizli’den start alan seyahatlerinindönüş yolcuğunda Konya’nın Beyşehir ilçesinde mola verdi. Grup, tek tip kıyafet, uzun saçları ve sakallarıyla dikkat çekti.

Geceyi Konya’nın Beyşehir ilçesinde geçiren ve sabah saatlerinde tarihi Eşrefoğlu Camii’ni ziyaret eden 60’a yakın motosiklet tutkunu, tek tip kıyafet, kostümleri ve motosikletleri ile ilçe merkezinde ilgi odağı oldu. Türchopper Motosiklet Derneği Genel Başkanı Ali Rıza Uygur, her yıl olduğu gibi bu yıl da trafikte iki tekerlekli araçlar ile kullanıcılarının diğer araçlar tarafından fark edilmesi, kask kullanımına dikkat çekmek ve güvenli sürüş hakkında geçtikleri güzergahlardaki kullanıcıları bilgilendirmek amacıyla toplanma merkezi Denizli ilinden başlayarak Şanlıurfa’ya kadar devam eden bir yolculuk gerçekleştirdiklerini söyledi. Şanlıurfa ziyaretinin ardından tekrar dönüş yoluna çıktıklarını anlatan Uygur, kendilerini yabancı turist zannedenlerin “Hello” diyerek karşıladığını kaydetti. Uygur, “Aramızda daha çok serbest gruptan arkadaşlar var ama toplumun her kesiminden subayı, doktoru, esnafı, işlisi, işsizi herkes var. 60’ın üzerinde bir motosiklet kullanıcısıyız. Saç sakallar uzun olunca herkes bizi yabancı zannediyor, önce ‘Hello’ diyorlar. ‘Biz Türk’üz’ deyince şaşırıp şok yaşıyorlar. Bunu gittiğimiz her yerde yaşıyoruz. Yolculuklarımız esnasında yaşadığımız ilginç şeylerden bir tanesi bu” dedi.

Yolculukları hakkında da bilgi veren Uygur, Türkiye’nin birçok ilinden toplanma merkezi olarak belirledikleri Denizli’ye geldiklerini, burada seyahatleri için kendilerine 3 bin kilometrenin üzerinde bir güzergah belirlediklerini dile getirerek, “Aynı tip motorlu ve yelekli kardeşlerimizle beraber Denizli toplanma bölgesinden çıktık ve Şanlıurfa’ya gittik. Şanlıurfa Valimizle görüştük. Burada motorcu ve gençlere düzenli, güvenli kıyafetlerin neler olduğunu, kasklarını takması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Dönüş yolunda Beyşehir’e geldik. Burada akşam kaldık ve bizi görünce ürkek ve uzak duran gençlere ‘sizin için geldik, sorularınız varsa cevap vereceğiz’ dedik, motorlarımıza bindirdik. Burada da çok güzel bir doğa ve hava var. Bölge halkı da çok sıcakkanlı. Hepsine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ali Rıza Uygur, motosiklet tutkunu olan arkadaşlarıyla birlikte Beyşehir’den ayrılırken Denizli’ye vardıktan sonra yolculuklarının noktalanacağını ve oradan da Türkiye’nin değişik illerindeki evlerine dağılacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL