ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Öğrenciler alkolmetre üfledi

       BEYŞEHİR-Beyşehir’de Ali Rıza Celeboğlu ve Atatürk İlkokullarında okuyan üçüncü sınıf öğrencileri, kendilerine eşlik eden öğretmenleriyle birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Kışlanın yemekhanesinde çeşitli içecek ikramlarında bulunulan..

Öğrenciler alkolmetre üfledi

       BEYŞEHİR-Beyşehir’de Ali Rıza Celeboğlu ve Atatürk İlkokullarında okuyan üçüncü sınıf öğrencileri, kendilerine eşlik eden öğretmenleriyle birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Kışlanın yemekhanesinde çeşitli içecek ikramlarında bulunulan ilkokul öğrencilerine kışla bahçesine çıktıklarında ise jandarma trafik araçları tanıtıldı. Jandarma trafik ekipleri, ilkokul öğrencilerine okul servis araçlarında uymaları gereken hususlarla birlikte, bilmeleri gereken trafik konularında bilgiler aktardı. Bisiklete binmenin de kurallarını öğrenen öğrencilere, trafik ekipleri ancak 12 yaşından itibaren kullanabilecekleri uyarısında ve hatırlatmasında bulundu.
ÖĞRENCİLER ALKOLMETREYE ÜFLEDİ
        Öğrencilere jandarma trafik araçlarını tanıtan ekipler, araçlardaki bilgisayar sistemleri, radar uygulamaları konularında bilgiler verdi. Jandarma’nın kullandığı JEMUS sistemi hakkında da bilgiler aktaran jandarma trafik ekipleri, öğrencilerin merak ettiklerini söylemeleri üzerine alkolmetre cihazını da tanıttı. Alkolmetre uygulamaları hakkında bilgiler alan öğrenciler, alkolmetreye üfleyerek merak ettikleri bu cihaz konusunda da bilgi sahibi oldu.
        Trafikle ilgili bilgilendirmelerin ardından öğrenciler, trafik ekipleri ile birlikte halat çekme, yakar top gibi çeşitli çocuk oyunları oynadı. Trafik eğitimi alan öğrencilere günün anısına jandarma madalyaları takıldı.
        İlkokul öğrencileri ve öğretmenler, Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıldönümünü de kutlarken, yaşattıkları güzel vakit ve trafik konularında bilgilendirilmelerinden dolayı jandarma personeline teşekkür etti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL