ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Okullar Halka Açılıyor

              Beyşehir Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda “Okullar hayat olsun” projesi kapsamında düzenlenen toplantıda bununla ilgili protokol imzalanırken, Beyşehir merkez, kasaba ve köylerindeki okul..

Okullar Halka Açılıyor

 

            Beyşehir Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda “Okullar hayat olsun” projesi kapsamında düzenlenen toplantıda bununla ilgili protokol imzalanırken, Beyşehir merkez, kasaba ve köylerindeki okul hizmet binalarının halkın kullanımına açılması ile ilgili ilk adım da atılmış oldu.

            Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve katılımcı gönüllü yerel yönetimler işbirliğinde geliştirilen “Okullar hayat olsun” projesi Beyşehir’de de hayata geçiriliyor.

            Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda tarafların katılımıyla bir protokol imzalandı.

            İmza törenine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık ile bölgenin 16 kasaba belediye başkanı katıldı.

            Törende konuşan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, proje ile örgün eğitim saatleri dışında, okul hizmet binasına ait bahçe, kütüphane, bilişim teknoloji sınıfları, çok amaçlı salon ve spor alanlarının öğrenci, öğrenci velisi, mahalle sakinlerinin kullanıma açılacağını söyledi.

            Bu uygulama ile milletin vergileri ile yapılan okulların sadece ders saatlerinde değil, günün diğer zamanlarında da kullanılarak kaynak israfının önüne geçileceğini vurgulayan Başıbüyük, şunları kaydetti:

            “Ayrıca, öğrencilerimizin, gençlerimizin boş zamanlarda okul alanlarını, kütüphanelerini, bilgisayar sınıflarını kullanarak güvenli ortamda sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yapabilecek. Velilerimiz ve mahalle sakinlerimiz de okul binasını kullanarak sahiplenecek, okullar artık nefes alınacak mekanlar haline dönüşecek. Bu projenin uygulanmasında, proje paydaşlarının özverili olarak çalışması gerekiyor. Bu çalışmadan başarılı bir sonuç alınacağında eminim. Proje milletimize hayırlı olsun.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL