ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Orman köylüsüne ORKÖY desteği

BEYŞEHİR-Beyşehir, Hüyük, Derebucak ve Seydişehir ilçelerinde, orman köylülerine ORKÖY kredisi kapsamında süt koyunculuğu, süt sığırcılığı ve güneş enerjisi destekleri verildiği bildirildi. Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, yaptığı açıklamada, Orman..

Orman köylüsüne ORKÖY desteği

BEYŞEHİR-Beyşehir, Hüyük, Derebucak ve Seydişehir ilçelerinde, orman köylülerine ORKÖY kredisi kapsamında süt koyunculuğu, süt sığırcılığı ve güneş enerjisi destekleri verildiği bildirildi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü’nün ‘veren eli, gülen yüzü’ olarak nitelendirdiği ORKÖY kapsamında, orman köylülerine kredi desteği imkanı sunulduğunu belirtti. 

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahası olan Beyşehir, Hüyük, Derebucak ve Seydişehir ilçelerinde orman köylülerinin de bu kredi desteğinden yararlandığını belirten Arık, “2012’de Hüyük’e bağlı Başlamış Köyünde 5 kişiye süt sığırcılığı, Beyşehir’e bağlı Dumanlı köyünde 6 kişiye süt koyunculuğu ve Seydişehir’e bağlı Dikilitaş köyünde ise 29 kişiye güneş enerjisi olmak üzere toplamda 40 orman köylüsüne 210 bin 475 liralık ORKÖY kredisi verilmiştir”dedi.

Orman köylüsüne kredi desteğinin bu yıl da devam ettiğini aktaran Arık, 2013 yılında ise Beyşehir’e bağlı Hüseyinler, Karadiken, Yazyurdu, Bademli ve Gökçukuyu köylerine süt sığırcılığı ve süt koyunculuğu, Seydişehir’e bağlı Mesudiye, Ufacık, Gölyüzü ve İncesu köylerine süt sığırcılığı ve güneş enerjisi, Derebucak’a bağlı Tepearası ve Durak köylerine süt koyunculuğu ve güneş enerjisi olmak üzere toplamda 95 orman köylüsüne 755 bin 500 liralık ORKÖY kredisi verildiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“Son iki yılda toplamda sorumluluk alanımızda 135 orman köylüsüne verilen ORKÖY kredisi desteği miktarı toplamda 965 bin 975 liraya ulaşmıştır. 2014 yılında da orman köylülerimizin talepleri doğrultusunda, kredi desteği verilmesi işlemlerine devam edilecektir. Orman köylülerine verilen kredilerin geri ödemeleri 2 yıl sonra başlamakta, verilen kredi türüne göre ise ortalama 5 taksitte ödeme işlemi gerçekleşmektedir. Kredi faizi ise, Ziraat Bankası zirai kredi faiz oranının yedide biri kadardır.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL